Помощ за кожата на ръцете

Както всички знаем, една от основните препоръки, свързани със спазването на правилата за безопасност в настоящата криза, е редовното миене на ръце – някои специалисти препоръчват да извършваме този ежедневен ритуал поне 35 пъти. Много от нас вече знаят, че това немиуемо води до изсушаване, раздразнение, а понякога и контактен дерматит на кожата на ръцете. Ето какво може да направим, за да предпазим тази деликатна зона от увреждане като същевременно не пренебрегваме изискванията за хигиена.

вода

Вода

Не трябва да се учудвате – независимо от ефективността на козметичната грижа, която полагате за ръцете, а всъщност и за всяка друга част от кожата на тялото, основата за видим успех си остава редовната хидратация.  Не забравяйте да приемате поне по четири чаши вода всеки ден и към настоящия момент е добре да ограничите консумацията на алкохол и газирани напитки.

Без аромат

Вероятно заедно с дезинфекциращите гелове и кърпички следващият продукт, който бележи сериозно търсене в последно време е обикновеният крем за ръце. При обикновено стечение на обстоятелствата повечето дами използват този артикул през студените месеци, но сега той е от основно значение за предпазване на кожата на ръцете. Съветът ни е да заложите на продукт с гъста консистенция, който няма аромат, тъй като наличието на парфюм може да доведе до допълнително раздразнение. Избягвайте да нанясяте крем след като сте употребили дезинфекциращ гел, защото по този начин ще „заключите” алкохолните частици в порите на кожата.

777777

Креативност

Помните ли онзи епизод в „Сексът и градът”, в който се оказа, че „тайното поведение на необвързана жена” на Миранда е да намаже ръцете си с вазелин, да сложи дебели ръкавици и да гледа телевизия? Потъресете вдхъновение от нейната креативност и потърсете тази рутина, която ще свърши работа конкретно за вас. Възможно е вместо крем или вазелин, продуктът за вашите ръце да е арганово масло или лосион за тяло.  Когато нанасяте продукта не забравяйте да сложите и в областта на китките. Важното е да не пребрегвате първите симптоми на сухота, тъй като този привидно малък проблем, може да се превърне в сериозна пречка.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA