Подгответе кожата си за лятото с тези 4 прости стъпки

Толкова прости и лесни, че би било невъзможно да ги игнорирате. Под невъзможно, разбирайте неправилно.

Макар времето навън да не е на нашето мнение, лятото почти е тук. За да можем да му се насладим напълно (или поне доколкото е възможно), трябва да се погрижим за кожата си. Най-бързият начин да го направите? Следвайки нашите 4 стъпки, разбира се! 

ЕКСФОЛИРАЙТЕ Ако кожата ви изглежда суха и люспеста след цяла зима, прекарана под дебели пуловери и несигурна пролет, която гледахме от вкъщи, използвайте подходящ ексфолиант, за да върнете естествено гладкото ѝ състояние. Правете го с нежни, кръгови движения не повече от два пъти седмично, за да се отървете от порите, запушващи мъртвите кожни клетки. Допълнителен бонус към редовното ексфолиране е фактът, че то прави кожата отлична основа за нанасянето на хидратиращи продукти.

296

ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ ПРОДУКТИ Точно както с дрехите, които през лятото трябва да бъдат от по-леки и дишащи материи, същото се отнася и за skincare продуктите. Потърсете такива, които са устойчиви на мръсния въздух, потта и остатъчния слънцезащитен крем. Изберете продукти, устойчиви на влага и се спрете на хубав хидратиращ лосион, който бързо се абсорбира в кожата ви.

ЗАБРАВЕТЕ ГОРЕЩИТЕ ДУШОВЕ Дългите и горещи душове изсушават кожата ви още повече, затова ги заменете с къси (и с хладка вода), за да затворите порите си и да оставите кожата ви гладка и мека. Тъй като няма нищо забавно или хубаво в раните от бръснене, сменяйте често и самобръсначките си.

4986

НАЙ-ВАЖНОТО: СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА Да, най-накрая дойде сезонът, в който със сигурност ще имате нужда от нея. (Макар да трябва да го правите и през останалата част от годината!!) Нанасяйте продукт със SPF фактор 15-30 минути преди всяко директно излагане на слънце и в никакъв случай върху фон дьо тена си, ако не искате да постигнете обратния ефект.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA