Глътки младост за кожата

YSL Beauty обединява природата и науката в иновативна линия, която се справя с признаците на градско стареене

NIGHT REBOOT е серум, който коригира признаците на умора още на първата сутрин и заличава белезите от градския живот в дългосрочен план. Благодарение на лунния кактус клетките на кожата са възстановени и предпазени от оксидативен стрес на повърхността.
Точно както кактусът се бори с екстремната си среда, NIGHT REBOOT възстановява кожата от щети, причинени от външни агресори.

Серумът Lines Away има изключителна технология за микрофилинг с мека и кремообразна текстура. Тя създава моментално "втора кожа", хидратира и изглажда. Оптималната доза хиалуронова киселина се усилва от мощен ирис от Мароко, който активира кожата, за да увеличи максимално усвояването на хиалуроновата киселина. В резултат линиите и бръчките намаляват и гъвкавостта се възстановява.

Light Up серум решава проблемите на кожата, коята е загубила своя блясък. Изравнява тена с уникална комбинация от ружа и витамин Cg, която действа в синергия. Ружата предпазва кожата от външни агресори, витамин Cg предотвратя прекомерното производство на меланин, за да оставят кожата озарена и да намалят тъмните петна.

 

Y Shape серум се фокусира върху отпуснатата кожа с комбинация от кактусова смокиня и пептиди. Кактусовата смокиня стимулира синтеза на гликозаминогликани като хиалуронова киселина, съчетана с перфектната дневна доза стягащ пептид за поддържане на структурата на кожата. Вроденият изграждащ механизъм на кожата е подсилен и контурите са предефинирани.

 

Hydra Bounce Essence-In-Lotion носи чиста доза хидратация и комфорт на кожата. Оптималната дневна доза витамини Е и В3 я предпазват от градски агресори, а портокаловия цвят от Мароко подобрява хидратацията й. Напълно презаредена, кожата остава изключително мека и еластична.

 

Perfect Plumper крем изпълва тънката кожа и коригира признаците на стареене с портокалов цвят от Мароко, който успокоява и активира кожните клетки, за да бъдат по-възприемчиви към оптималната дневна доза антиейдж рибоза. Кожата се презарежда и всички признаци на стареене (линии, бръчки, отпускане, загуба на блясък) се подобряват моментално и с течение на времето.

 

YSL се връща към ДНК-то на модната къща в любимото на мосю Лоран Мароко, за да предложи нова революционна грижа за кожата.

Тук изконния лукс на YSL и желанието за ефективност, иновативност и чистота се срещат в пресечна точка, за да извлекат и използват ценни съставки, отглеждани в мароканските градини.

YSL Beauty възприема авангарден подход към грижата за кожата, вдъхновен от прецизната медицина - дисциплина, която се стреми да идентифицира лечението и превантивните решения, съобразени с околната среда и начина на живот на индивида.

 

Grace

Лице на линията Pure Shots е топмодела Грейс Харцел

 

Изследователският екип на марката се фокусира не само върху кожата, а върху начина на живот.

Дерматолози, ботаници и експерти в областта на начина на живот обединяват усилия, защото достигат до безапелационния извод, че живеенето в града ускорява стареeнето на кожите ни с 40%.

Забързаният начин на живот е глобално явление в големите градове. Жените не желаят да го променят, а да открият решение в грижата за кожата си, което да е съобразено с него.

Въз основа на това откритие и нуждите на съвременните жени, YSL Beauty разработи новата гама Pure Shots, предлагащa персонализирани решения за грижа за кожата с насочена ефикасност.

За да научите повече подробности за новата линия ви срещаме в ексклузивно интервю с доктор Доминик Фаго.

 

Fagot

 

 

Как правилната комбинация от активни съставки може да подобри качеството на кожата?

Младата и старата кожна клетка са различни. Комбинирайки правилните активни съставки и усилвайки тяхното действие с основни за кожата елементи, ние се стремим да обърнем този процес чрез фенотипно придаване на млад вид на зрялата кожа. Разчитаме на тази комбинация между активни съставки и основни за кожата елементи за най-ефективни резултати.

 

Как се засилват ефектите на растителните активни съставки чрез основните за кожата елементи?

Когато използваме активна съставка, тя произвежда биологичен отговор. Увеличаването на ефекта на тази съставка чрез комбиниране с други молекули, други съставки, може да има много благоприятен ефект. Взимаме основен елемент от кожата и растителна активна съставка и извършваме изследвания, за да определим дали можем да постигнем синергия на активност между двата продукта. Продукт А произвежда отговор X, продукт В произвежда отговор Y; като минимум се стремим да получим отговор от A + B, който е по-голям от X + Y.

 

Каква роля играят основните елементи на кожата при коригирането на белезите от градския начин на живот по нея?

Градският начин на живот влияе върху качеството на дермата. Кожните клетки не са добре организирани, на кожата липсват колагенови влакна и хиалуронова киселина и това се отразява във влошаване качеството на кожата. Кожата се нуждае от няколко елемента, за да поправи признаците на градско стареене: аминокиселини за производство на колагенови влакна; хиалуронова киселина за улавяне на вода и хидратиране на кожата; витамин С за синтез на колаген; и витамин Е за антиоксидантното му действие.

 

Как науката може да помогне за коригиране на признаците на стареене в градовете?

Бързият градски начин на живот дерегулира всички неклетъчни компоненти, но и епидермални и дермални клетки. Тази дерегулация води до по-малко синтези или по-слаби функционални клетки. Клетките трябва да бъдат синхронизирани, за да се опита да направи крачка назад и да се бори с тази дерегулация. За да постигнем това, успяхме да разчитаме на многобройни научни тестове, заедно с многобройни молекули и растителни съставки (в частност лунен кактус), за да разработим ефективни решения.

 

Можете ли да обясните по технически начин как се коригират тези белези от градския начин на живот?

Бръчката е недостатък в извънклетъчната матрица. Въз основа на научни изследвания знаем, че основният компонент, който трябва да изчезне със стареенето, е колагенът. Опитваме се да засилим синтеза на колаген в стар фибробласт като начин за възстановяване на способността, която е имал, когато е бил още млад. Един стар фибробласт не е задължително да има всички закрепващи протеини, необходими за свързване с колагена, затова се опитваме да засилим синтеза на тези протеини, за да обърнем този стар фенотип. За да коригираме тъмните петна, се фокусираме върху роговия слой - той трябва да бъде почистен. Засилваме механизма на пролиферация, за да постигнем по-голяма диференциация и да възвърнем блясъка в тена на пациента. И накрая, кожата, подложена на UV лъчи, замърсяване и др., изпитва повишаване на оксидативния стрес в клетките - трябва да контролираме процеса на окисляване в клетките.

 

Какъв тип активни съставки тествате?

По-специално разликата между стара кожа и млада кожа се проявява в извънклетъчните матрици или в броя на клетъчните слоеве на епидермиса. Но можем да проследим тези макроскопични характеристики, когато изолираме клетките и култивираме стари фибробласти в лаборатории - те имат различна морфология в сравнение с младите фибробласти. Старите кератини също са по-малко пролиферативни от младите кератини и съответно нашата роля е да обърнем тези явления, които създават вредни условия в кожата. За тази цел тестваме активни съставки, които са в състояние да обърнат клетъчния фенотип.

 

Как се извличат активни съставки от растенията?

Чрез екстракция - този процес е изключително важен и начинът, по който се извършва, определя дали активната съставка се улавя или не. Екстракцията трябва да се извършва бавно, по възможност в студена, водна среда, за да се възстанови активната съставка, без да се променя.

 

 

Гамата PURE SHOTS ще откриете ексклузивно в SEPHORA от 26-ти юни!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sephora Bulgaria (@sephora.bulgaria) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA