Просто трябва да включим мангото в грижата за кожата си

Мангото е не само страшно вкусно, но и безкрайно полезно, най-вече за кожата ни.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 август 2020

Знаем, че го обожавате в коктейли или десерти. Как разбрахме? Ние също. Днес обаче обръщаме внимание на всички полезни свойства, което то има върху кожата ни. Да, преди да попитате, много са, но сме направили кратък и бърз списък.

Хидратира кожата. Мангото е пълно с антиоксиданти, които притежават невероятното свойство да поддържат кожата добре хидратирана. В него има още калий и витамин Е, а те допълват това му полезно действие.

Подобрява тона на кожата. Освен че хидратират, антиоксидантите изглаждат петната и неравномерностите в тена. А кой не иска равномерен тен?

Може да предотврати появата на акне. Екстрактът от манго съдържа витамин С и магнезий, а те намаляват възпаленията на повърхностния слой на кожата и могат да помогнат за почистването на иначе мазната кожа. Още една причина да добавите продукт с вкусния плод в skincare рутината си!

74

Подсилва имунната система. Маска от манго, приложена върху кожата, може да помогне дори за поддържането на здрава имунна система. Не знаем доколко можем да се доверим на това твърдение, но експертите твърдят, че взаимодействието му с кожата директно "удря" проблемните места и помага в положителен аспект.

Стимулира производството на колаген. Знаете, еластичността на кожата, намаляване на фините линии, предотвратяване появата на бръчки и всички други неща, които ще ви карат да изглеждате страхотно дори след 20 години.

Намалява вредното въздействие на слънцето. Отдавна се разбрахме, че нищо не може да замени слънцезащитните лосиони със SPF поне 30 (дори прасковите), но наличието на витамин С в мангото, малко или много, защитава кожата от свободните радикали и UV лъчите.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA