Точно това, от което кожата ни има нужда

Biologique Recherche дава всички верни отговори на въпросите ни за красивата и здрава кожа. И не само.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 април 2021

Последната година донесе със себе си неимоверно много предизвикателства от всевъзможни естества, но поне ни накара да осъзнаем още повече значението на малките моменти на грижа за самите нас. И макар все още да не знаем каква част от времето си ще прекарваме вкъщи, ние в GRAZIA винаги сме изповядвали философията, че за да изглеждаме добре, трябва да се чувстваме добре. Но за да се почувстваме добре, понякога се нуждаем от нещо, което да ни помогне да... изглеждаме добре. Точно по тази причина сме толкова вдъхновени от луксозната френска козметична марка Biologique Recherche - не само експерт в персонализирания подход в грижата за кожата, но и истински вълшебник по отношение на ефективност и грижа - за кожата ни и за света ни.

За да разберете в какво се крие очарованието на тази марка, ще ви споделим малко повече за нейното начало. Лабораторията ѝ е основана още в края на 70-те години на миналия век, като плод от обединените усилия и страст на семейство отдадени специалисти в областта на биохимията и физиотерапията - Иван и Жозет Алуш. Те се фокусират върху изследователска дейност, като основната им цел е да създават специализирани и персонализирани формули, чиято липса на пазара е силно осезаема.

57

Днес, 40 години по-късно, Biologique Recherche се предлага в над 3000 обекта в повече от 80 страни по света, а сред клиентите им са едни от най-популярните световни лица. Основната им мотивация продължава да бъде насочена към непрекъснатото преоткриване и създаване на персонализирана грижа, основана на наука. Тук се крие и формулата за успеха на компанията - комбинация от чисти, концентрирани и почти сурови продукти, клиничен подход към персонализираното козметично лечение и уникални лично структурирани процедури. Затова и подходът е силно фокусиран върху всеки клиент, неговото здраве, моментно състояние на кожата и желаните резултати.

Biologique Recherche вярва, че състоянието на епидермиса или „покрива" на кожата говори за вътрешното ѝ състояние. Точно заради това при първата среща на всеки клиент с марката се започва с предварителна оценка, анализ на специфичните потребности и задълбочена дермокозметична диагностика Skin Instant© от експерт на Biologique Recherche. Тази диагностика се извършва с помощта на специалната система Skin Instant© Lab и включва визуален анализ, анкета и извършване на измервания, за да се създаде протокол за лечение и да определи продуктите, които съответстват възможно най-точно на нуждите на клиента.

Това позволява ефективно да се премине към магическата фаза, наречена "инициализация", по време на която се извършват подготовка и балансиране на епидермиса, следвайки точен и строг подход, основан на дълбоко почистване на кожата в съчетание с масаж. Примесите и мъртвите клетки постепенно се извеждат на повърхността и се елиминират. След този етап на нежно ексфолиране и маска, кожата ви отново диша спокойно и е готова да получи продуктите на финалната т.нар. "лечебна фаза", насочена конкретно към всеки проблем и третирането му в дълбочина. Това е моментът в който от Biologique Recherche разтварят вълшебния си сейф с многобройни и разнообразни продукти с най-висока концентрация на активни съставки и подбират най-подходящите специално за вас и вашето моментно състояние на кожата, за да бъде възстановен външния слой и да се помогне за увеличаване на потенциала му за регенерация.

И ако комбинацията от персонализиран подход, специфична технология и чисти съставки, които дават най-добрите възможни резултати не са ви спечелили, сме готови да ви дадем още причини да заобичате Biologique Recherche, защото компанията ясно разбира какви са приоритетите и истинските ценности в живота.

57

Френските пионери в красотата умеят да се грижат добре, както за вашата кожа, така и за околната среда. Те дават всичко от себе си, за да подобрят енергийната ефективност и да установят баланс в иначе нестабилния ни свят. Тъй като опазването на околната среда е ключов фокус за Biologique Recherche, марката си поставя за цел да анализира целия жизнен цикъл на своите продукти, за да открие най-ефективния и екологичен начин за производство на грижа за кожата. Компанията непрекъснато предприема действия за намаляване на въглеродния си отпечатък, както на производствените площадки, така и по отношение на дизайна на продукти и опаковки. В същото време екипът държи на прозрачната комуникация относно състава и произхода на продуктите си. Така прави възможна мечтата на всеки потребител – да знае какво точно се съдържа в продуктите, които използва, за да им има пълно доверие и в същото време да е сигурен, че компанията, която избира за грижа за своята кожа, е отговорна.

57

Благодарение на дългосрочното си партньорство с благотворителната организация Wellness For Cancer, Biologique Recherche успяват да допринесат за обществото и отдавайки заслужено внимание  на хората, които мечтаят да се почувстват красиви, дори когато светът им не изглежда така вълнуващ. Компанията адаптира методологията си, за да разработи специален подход за кожата на хора, които са били докоснати от различни форми на рак, съобразени с лечението им и дългосрочните условия, като риска от лимфедем. Успоредно с това създават и програма за обучение на козметици, които да предоставят съответните процедури. На българския пазар Biologique Recherche е единствената марка, която разполага с 11 подготвени специалисти, които могат компетентно да предоставят адаптирани услуги на хора с онкологични заболявания и в ремисия.

Трудно е да помислим за всичко, когато искаме да бъдем максимално ефективни, близки до реалността и отговорни. Biologique Recherche безспорно доказват, че е повече от възможно, а ние им се доверяваме безсуловно – за нашата кожа и за нашето бъдеще! Точно това, от което имаме нужда!

Повече информация за всички партньорски салони и продукти може да откриете на biologique-recherche.com.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA