А ти, пазиш ли кожата си през лятото?

15 юни 2021

Безспорно най-добрият приятел на лятото е слънцето, което толкова обичаме. Честно казано не си представяме любимия ни сезон без събиране на тен на любимия ни плаж. Важно е обаче да се отдаваме на това удоволствие с мисъл за здравето си. Последните дерматологични проучвания показват, че влиянието на слънцето върху нашата кожа може да бъде причина за стареенето на кожата, пигментацията и увреждането на ДНК.

Дермокозметичната марка La Roche-Posay повишава осведомеността за оптималната защита от слънцето. Като марка N1, препоръчвана от дерматолозите по целия свят, на 10 юни La Roche-Posay беше домакин на световното събитие DERMLIVE, посветено на слънцезащитата. Като истински активист за здравето на кожата и пионер в защитата от слънцето, вече 27 години със своята култова гама Anthelios, която защитава кожата ви като никой друг, брандът си е поставил 3 цели: повишаване на осведомеността относно всички ефекти на слънцето върху кожата, споделяне на най-новите дерматологични знания и споделяне на решения, които да помогнат на хората да се предпазват по-добре и да предотвратяват рака на кожата.

ВСИЧКО, КОЕТО НЕ ЗНАЕТЕ ЗА ИЗЛАГАНЕТО НА СЛЪНЦЕ

95% от UV лъчите, достигащи до Земята, са UVA. За разлика от UVB, които са отговорни за слънчевите изгаряния, UVA са отговорни за стареенето на кожата, хиперпигментацията и увреждането на ДНК

365 дни в годината: UVA присъстват през цялата година и могат да преминават през облаци и прозорци

80% от признаците на стареене (пигментации и бръчки) се дължат на излагане на ултравиолетови лъчи

20 пъти: кожата е изложена приблизително 20 пъти повече на UVA лъчи, отколкото UVB лъчи.

5 или повече случая на тежки слънчеви изгаряния по време на детството и юношеството = 80% по-голям риск от рак на кожата

50%: годишните случаи на меланом, най-смъртоносната форма на рак на кожата, са се увеличили с близо 50% през последното десетилетие.

99% от случаите на рак на кожата са лечими, ако бъдат открити навреме

Защитете кожата си като никой друг 

Днес ANTHELIOS е дермокозметична гама N1 за защита от слънцето, препоръчвана от над 60 000 дерматолози по света. Тя е пионер в слънцезащитата вече 27 години, предлагайки филтърна система и технология с цел да осигури оптимална и широкоспектърна защита от слънцето, дори и на най-уязвимите типове кожа.

l

l

l

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA