Най-изчерпателният гид към безпогрешната слънцезащита

Любимият сезон изисква повишено внимание, когато сме под жарките лъчи на още по-любимото слънце.

Признаваме, че през последните няколко години усвоихме доста истини по отношение на слънцезащитата. (Като тази, че трябва да я носим, дори да сме вкъщи и навън да е есен!) Опитахме да съберем най-важните съвети в следващите няколко реда. За да ви бъдат подръка, да ви бъдат полезни и да не ви оставят объркани, когато всичко, за което е редно да мислите, е плажът.

57

Защитавайте се както от UVA, така и от UVB лъчите.

Винаги избирайте слънцезащитен крем, който осигурява както UVA, така и UVB защита. По този начин ще предпазите кожата си от всички лъчи, причиняващи слънчеви изгаряния. Уверете се, че избраният от вас продукт съдържа цинков оксид или титанов диоксид.

Минимумът при слънцезащитните фактори е 30.

По-високият слънцезащитен фактор отразява слънчевите лъчи така, че да не изгарят или увреждат кожата ви. Фактор 30 абсорбира 97% от слънчевите лъчи, докато този от 50 - 98%. Имайте го предвид.

57

Нанасяйте слънцезащитни продукти предварително и обилно.

Много хора смятат, че ако изберат по-висок SPF ще могат да стоят на слънце повече време. Истината обаче е, че кожата ви се нуждае от около половин час, за да попие слънцезащитните продукти. Сложете достатъчно количество (с размерите на топка за голф) върху всяка част от тялото си, изложена на пряка слънчева светлина. Да, включително ушите, краката и задната част на врата.

57

Повтаряйте на всеки два часа.

Забравете целодневната защита. Докато не бъде открита наистина, нанасяйте продуктите на всеки 60 до 90 минути. Особено ако имате досег с вода или се потите лесно.

Не разчитайте само на слънцезащитни продукти.

Винаги може да сте сигурни, че сте дали максимума от себе си като носите балсам за устни със SPF 30, шапка с широка периферия, слънчеви очила и тъкани дрехи с дълъг ръкав.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: pexels.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA