Тайните на съвършения (и в същото време здравословен) тен

Отговаряме на най-важните въпроси, за да прекарате времето си на плажа възможно най-прекрасно.

Колкото и да обичаме лятото, винаги сме гледали с известно съмнение хората, които решават да застанат под жарките лъчи на слънцето и не вярват, че то би могло да им навреди. Съвсем скромни познания по темата биха навели мисълта ви в обратна посока, но истината е, че перфектният и същевременно здравословен тен е напълно постижим.

Какво трябва да знаем, за да не се проклинаме след седмица край брега?

57

Да започнем с най-важното: СЛЪНЦЕЗАЩИТА! Повтаряме го редовно и не смятаме да спрем скоро. Използвайте продукт със слънцезащитен фактор поне 30.

Сменяйте позициите си често. Така ще предотвратите изгарянето на една конкретна част от тялото. Бъдете особено внимателни с гърба, ако искате да лежите в следващите няколко дни.

Приемайте храни, богати на бета каротин. Няма 100% сигурно доказателство по темата, но няколко клинични изследвания показват, че морковите, сладките картофи и къдравото зеле намаляват чувствителността към вредните слънчеви лъчи.

57

Не стойте навън по-дълго, отколкото кожата ви има нужда. Знаете, че меланинът е пигментът, отговорен за почерняването на кожата. Всеки има пресечна точка, в която след като го набави, навлиза в опасна зона. Това време обикновено е от 2 до 3 часа.

57

Подхождайте разумно при планирането на времето си. Слънцето обикновено е най-силно между 11:00 и 15:00 ч. Имайте предвид обаче, че точно това е времето, в което може да си навлечете големи проблеми. Ако имате изключително светла кожа, излагайте се под пряка слънчева светлина сутрин или след 16:00 ч.

Горнището без презрамки е бонус. Така ще имате равномерен тен, без излишни и начупени линии.

Не се страхувайте от сянката. Правете почивки. Рязко ще намалите вероятността да изгорите.

Подгответе се предварително. Ексфолирайте кожата си в деня преди да започнете с преследването на перфектния тен. Не е лоша идея да добавите в козметичния си арсенал и продукт за след слънце.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: pexels.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA