Хубав тен с кокосово масло? ДА, разбира се!

Здравословен и направо от природата, красивият летен тен е възможен с капка масло от кокос

Невена Дякова
Невена Дякова 29 юли 2021

Кокосовото масло не предоставя достатъчно UV защита, но определено може да се използва като алтернатива на синтетичните лосиони и масла, с които се опитваме да постигнем естествен тен. Истината е, че съставките му ще облагородят кожата ви по множество начини, а ето как точно ще помогнат и на тена:

1. Ускорява усвояването на Витамин D

Естественият SPF на кокосовото масло е 4, което е крайно недостатъчно да се предпазим от парещите лъчи на слънцето, но пък помага кожата ни да абсорбира така важния за нея витамин D. 

LG tan

Обожаваме летния загар на Лейди Гага и ще се опитаме да постигнем такъв с помощта на кокосово масло

2. Подхранва кожата ви

По време на летния сезон кожата ни е изложена на опасните UV лъчи много по-силно от всяко друго време през годината. Наситените мазнини в състава на кокосовото масло обаче ще създадат защитен слой на кожата и ще редуцират процеса на дехидатрация в нея.

3. Има антибактериални и противогъбични свойства

Събирайки тен, кожата ни остава с часове изложена на слънце, превръщайки се в лесна мишена за бактерии, микроби и гъбички от всякакъв вид. Съдържанието на триглицериди, капринова киселина, миристинова и лауринова киселини обаче в кокосовото масло го даравят с уникални антибактериални и противогъбични свойства, които ще защитят кожата ви от инфекции.

LG 2

Няма нищо по-хубаво от летния тен, особено когато е постигнат по здравословен за кожата ни начин!

4. Редуцира възпалението

В случай, че сте били изложени по-дълго на слънце, кокосовото масло ще облекчи състоянието на кожата ви. Неговите доказани противовъзпалителни свойства ще предпазят кожата ви от белене и напукване. 

 

Фотография: Profimedia и unsplash.com

 

 

 

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA