Открихме решението на проблема с атопичната кожа

Добре е, че го направихме преди началото на зимата. Може да ни благодарите по-късно.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 ноември 2021

Ужасно банално е да кажем, че кожата ни е изправена пред милион предизвикателства, които я дърпат назад и далеч от търсения бляскав, съвършен, здравословен и красив външен вид. Ужасно банално, но, господи, ужасно вярно.

Въпреки че времето навън леко напомня за пролет, зимата е на половин ръка разстояние и хората, познаващи атопичния дерматит буквално до болка, съвсем скоро отново ще се изправят пред кошмара на сърбежа и раздразнението. През последните години атопията е често срещано състояние, особено в страните и градовете с високи нива на замърсяване. За справка: около 600 000 българи страдат от проблема на регулярна база, а 400 хиляди от тях са деца. 

57

Без да се налага да сте големи експерти в областта или във всичко, тъй като това го можем добре, вероятно сте наясно, че свръхсухата кожа има нужда от много нежна и специална грижа. Не от дъжд на вятър, а постоянно, в абсолютно всеки един момент.

57

За да помогне при справянето с проблема, екипът на biotrade предлага новата серия специална грижа за атопична кожа - Atopity, която стартира с двата най-важни козметични продукта - измиваща грижа под формата на олио от пречистени натурални масла и хидратираща грижа като суперлек балсам емолиент с липиди от овес и пробиотик. Разбира се, с щадящи формули от подбрани нови и изпитани активни съставки.

Успокояващият балсам е подходящ за много суха и чувствителна кожа. Предназначен е за кърмачета, деца и възрастни, тъй като подхранва в дълбочина, намалява усещането за сърбеж и раздразнение, а включените в състава му липиди от овес успокояват кожата и подпомагат нейната регенерация. Той съдържа и уникална съставка -  пробиотик на базата на лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус, който отличава бранда като иноватор и в същото време балансира микробиома. Разбирайте: изпълнява изключително важна стъпка при борбата с атопичния дерматит.

Измиващото олио, от своя страна, освен липиди от овес, съдържа Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, глицерин и натурално пречистено масло от авокадо, доставяйки моментален овлажняващ ефект. Без сапун и без аромати.

57

Biotrade разработват още продукти, за да изградят цялостна рутина, но приятното чувство, че и някой друг наистина разбира проблема, е това, което ни впечатли. За да продължим разговора по темата, включете се в Instagram дискусията ни на @grazia_magazine_bg. Ще се видим там! НАЛИ?

Продуктите biotrade Atopity ще откриете в аптеките и на biotrade.bg.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA