За La Roche-Posay стареенето на кожата не е опция

Любимият бранд отново предлага всичко нужно за стегната и здрава кожа през студените дни.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 10 октомври 2022

Новата звезда на La Roche-Posay е B3 Retinol серум, който поставя златния стандарт в борбата със стареенето.

Серумът е чудесна опция за подсилването на ежедневната грижа в борбата с тъмните петна, дълбоките бръчки, неравномерния тен и фотостареенето заради главната съставка ретинол, а съдържащият се витамин B3 или ниацинамид възстановява кожната бариера.

La Roche-Posay

Първи поглед към него получихме на специално събитие, по време на което д-р Ирина Шаркова - специалист по дерматология и собственик на клиника VDerm/Sharkovi Aesthetics споделя, че ретиноидите са деривати от семейството на витамин A с ключова роля за здравето, имунитета и красотата на кожата. Те дори облекчават медицински състояния като някои видове псориазис и кожни възпаления.

Затова д-р Шаркова препоръчва употребата на ретинол да става бавно - 2-3 пъти седмично и постепенно да се стига до всекидневна употреба, най-добре вечер преди лягане.

La Roche-Posay

Според експерти от лабораториите на La Roche-Posay, за да видите резултати са нужни 3-6 месеца - това е времето, което е необходимо на ретинола да достигне и до другите кожни слоеве. Направени изследвания при 51 жени под 65 години, използвали серума за период от два месеца, 96% от тях потвърждават, че кожата изглежда по-мека и по-хидратирана, 92%, че изглежда по-свежа, докато 90% от тях потвърждават, че кожата изглежда по-фина.

За още по-добри резултати най-добре е да прилагате серума като вечерна грижа и да го комбинирате със серума Hyalu B5 или Pure Vitamin C10, които да нанасяте сутрин.

La Roche-Posay

Hyalu B5 хидратира и придава по-плътен вид на кожата, благодарение на хиалуроновата киселина, а Pure Vitamin C10 прави кожата сияйна и изравнява текстурата и тена с чист витамин С, салицилова киселина и невросенсин.

Повече информация може да откриете на laroche-posay.bg, във Facebook и Instagram.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA