Отложете бръчките, променяйки навиците си

Сега е моментът, в който да се фокусирате върху козметичната си рутина.

Ася Иванова
Ася Иванова 05 април 2024

Фотография: Pexels.com

Точно преди да се появят горещите слънчеви дни, е време да се замислим как да действаме по време на идващото лято, за да отложим бръчките. Защото именно слънцето е един от виновниците за появата на преждевременни фини линии не само по лицето, но и по тялото.

Има обаче начина да се предпазим от тях и да изглеждаме десет години по-млади. На първо място трябва да обърнем внимание на навиците си и където има нужда, да ги коригираме. От екипа на GRAZIA ви разкриваме как да си помогнете, за да запазите кожата си млада за по-дълъг период от време.

Задължителния слънцезащитен фактор

Едва ли ще изненадаме някой, като за пореден път заявим, че трябва задължително да нанасяте слънцезащитен продукт най-малко с фактор 30. Това трябва да се случва всеки ден от годината, дори времето да е мрачно и да няма слънце. Превърнете нанасянето на слънцезащита в ежедневна рутина и не пропускайте да излезете без да сте си сложили предпазен родукт. А ако ви предстои повече време навън, то подновявайте слънцезащитата си на всеки два часа.

Няма здравословен тен

Дори да сте сред почитателите на бронзовата кожа, знайте, че няма здравословен тен. Дерматолозите са категорични, че тенът е знак за увредена кожа и доказателство, че UV лъчите са проникнали в слоевете.

Слънчеви очила

Не само, че са модерни, но и са ваш помощник срещу бръчките. Винаги носете качествени слънчеви очила, дори на сенчести места. Дълбоките бръчки в ъглите на очите или между веждите са причинени от малки мускулни контракции - рефлекс за предпазване от ярката слънчева светлина.

грижа за кожата

Храна и напитки

Хранете се правилно. Боровинките и артишокът са храни, чиито молекули се противопоставят на свободните радикали. Пълна защита ще ви дадат витамин C, домати, биотин и каротин от зелените зеленчуци. Пийте и поне по два литра вода на ден.

Забравете за цигарите

Спрете цигарите. Пушенето редуцира продукцията на колаген, правейки кожата сива и с тъмни кръгове.

Без спане по корем

Много е важна позата на спане. И ако досега не сте обръщали внимание на начина си на спане, то е време да помислите за този момент. Не спете по корем. Без значение колко е мека възглавницата, спането по корем създава натиск, който е причина за появата на ивици по бузите, брадичката и челото. Същото важи и за спането на една страна, когато кожата на деколтето и врата се набръчква и ведин момент тя остава така. Най-добре е да спите по гръб.

Хидратиране

Използвайте по-често по време на ваканцията си богат овлажняващ крем, защото кожата се поти и губи ценни елементи. На плажа вземете със себе си спрей с розова вода и пръскайте лицето всеки път, когато почувствате кожата си суха.

Без торбички под очите

За да изчезнат торбичките и тъмните кръгове под очите, преди да легнете си сложете тампончета, напоени в мляко.

Зелен чай

Изпийте на големи глътки чаша студен зелен чай. Флавоноидите в зеления чай действат срещу стареенето. Откажете се от солените ядки, чипса и кракерите, които по принцип са идеалното мезе за бирата, тъй като солта в тях ще ви коства задържане на течности.

Без сладко на закуска

Заменете сладкото на закуска с мед. Редовната консумация на мед помага на кожата да изглежда по-свежа и млада.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA