Насладете се на три прехода във Витоша с Fjallraven

Първите адаптирани и лесни за разчитане карти на Витоша са тук. Точно навреме за лятото.

От шведския аутдор специалист Fjällräven смятат, че за да се насладим на природата максимално, не трябва да се притесняваме за нищо, докато сме сред нея. Затова обединиха усилия с невероятната Мариана Киречева, дизайнерът зад книжките Рила и Пирин на Планинка, и създадоха единствените по рода си карти с маршрути в природен парк Витоша.

През последната година интересът към времето, прекарано в природата се увеличи осезаемо. За съжаление, често все още се сблъскваме с проблема, че познатите маршрути в планината са пренаселени и усамотението с природата, което търсим, липсва. А не толкова популярните маршрути ни изправят пред непредвидени предизвикателства. Ето защо от Fjällräven дадоха началото на една страхотна инициатива. Заедно с Мариана Киречева, те създадоха лесна за разчитане карта с цели 3 маршрута в любимата Витоша.

Във всяка карта има 3 непопулярни маршрута в природен парк Витоша. Всеки от тях предлага прохлада и прекрасни гледки - перфектното бягство от градската жега. Всеки от маршрутите е придружен от полезна информация като начин на транспорт до началната му точка, чешми и хижи по пътя, информация за дължина и трудност и полезни съвети за подходяща екипировка. На картата също така са отбелязани и местата с красиви гледки, така че всеки да може да си вземе максимума от прехода. Маршрутите са с различна трудност, но всеки от тях е лесно достъпен за любители на природата с всякакво ниво на опит и от всякакви възрасти.

Картите можете да намерите този уикенд на площад Славейков като част от Mish Mash Fest. След това ще бъдат налични в магазина на марката в The Mall и в хижите Алеко, Еделвайс, Камен дел, Малинка и Момина скала. Картите се разпространяват безплатно.

От бранда са подготвили и игра с награди, за която ще можете да разберете повече на техните страници в социалните мрежи съвсем скоро. Природата ни очаква. Ще се видим там!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA