Отслабване с канела

Канелата е не само ароматна подправка, но и ефективно средство за отслабване. Тя да свалим излишните си няколко килограма и да подобрим нашето физическо състояние и самочувствие.

Първо, канелата ускорява метаболизма, активира обмяната на веществата и подобрява функционирането на стомашно-чревния тракт, почиства организма от токсините. На второ място, канелата потиска чувството на глад и намалява апетита. И трето, нормализира нивото на глюкоза в кръвта и производството на инсулин.

Как да използваме правилно тази прекрасна подправка? Ясно е, че пръчиците канела няма да ни помогнат да отслабнем. Но има други ефективни рецепти.

Канела с мед

Чаена лъжичка канела се запарва в чаша гореща вода. Когато отварата изстине, се добавя чаена лъжичка мед. Напитката трябва да престои: най-добре е да се приготви вечерта и да се използва на сутринта или обратното. Пийте тази ароматна смес в продължение на един месец - сутрин след събуждане и половин час преди лягане вечер. За допълнителен ефект може да добавите и супена лъжица лимонов сок.

Канела с мед и джинджифил

Удивителните свойства на джинджифила също са широко използвани за отслабване. Коренът от джинджифил прочиства организма и подобрява обмяната на веществата, а в комбинация с канела действието му ще бъде още по-ефективно. Вземете една чаена лъжичка нарязан джинджифил и половин чаена лъжичка канела, залейте с гореща вода, а когато напитката се охлади, добавете една чаена лъжичка мед. Оставете отварата да престои една нощ и я приемайте сутрин преди закуска и един час преди обяд.

Канела с кефир

Полезна алтернатива на тежката вечеря: добавете чаена лъжичка канела и една чаена лъжичка мед на половин литър кефир. Ограничете вечерята с тази напитка. Резултатите няма да закъснеят.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA