Как да се отървем от мазнините по корема без физически упражнения

Има много теории как да се отървем от мазнините по корема чрез строга диета и изтощителни тренировки. Но поради тежките натоварвания на организма, умората и стреса, нашите издръжливост и търпение свършват много преди резултатът от усилията да стане видим. Какво да правим? Имаме добри новини за вас: идеята за необходимостта от интензивни тренировки е само мит и заблуда. Физическите упражнения, разбира се, са полезни, но се оказва, че има 5 прости ритуала, които, по своята ефективност, изобщо не отстъпват на интензивната тренировка и ще помогнат за кратко време да постигнем плосък корем и красива фигура.

Спрете да пиете вода по време на хранене

Или поне намалете количеството ù.  Водата, изпита по време на хранене, разрежда стомашния сок и забавя храносмилането, което, между другото, значително намалява силата и енергията. (Но в други моменти на деня е много важно да се поддържа хидратация и да се пие достатъчно течност не само за красиво, но и за здраво тяло.)

Яжте протеинови храни преди лягане и за закуска

Протеинът за вечеря позволява на тялото да се възстанови по-ефективно по време на сън, да се събуди енергизирано и също така увеличава метаболизма. Закуската с високо съдържание на протеини допълнително ще ускори метаболизма и ще даде добър тласък на енергията за целия ден.

В допълнение към протеините, яжте храни с високо съдържание на фибри и здравословни мазнини за закуска и, разбира се, избягвайте захарта.

Ако следвате това правило, скоро ще откриете, че сте започнали да ядете по-малко на обяд и вечеря, отколкото преди.

Яжте пробиотици (например кисели млека, комбуча* или пробиотични добавки)

Пробиотиците са един от ключовете за максимално усвояване на хранителните вещества, енергия и младежка кожа. Също така, използването им може да намали или дори да елиминира подуването на корема.

Спете повече

Липсата на сън може да забави метаболизма, като по този начин се забавя и изгарянето на мастните клетки. Просто е: позволете на тялото си да се отпусне и да си почине, и то само ще се отърве от излишното тегло.


*Комбуча не е гъба в истинския смисъл, а специален вид колония от бактерии и дрожди, означавана още като SCOBY

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA