Отслабване с пилешко месо за 7 дни: разновидности и резултати

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 13 септември 2019

Сред разнообразните диети е трудно да изберем тази, която ни подхожда. Отзивите често са противоречиви, а описанието на диетата е оскъдно. През последните години протеиновите диети се доказаха като работещи, а една от разновидностите им е пилешката диета.

Диетата с пилешко месо осигурява на организма протеини и дава усещане за ситост за дълго време. По правило, такава диета трябва да се провежда не повече от 7 дни. Основата на диетата е пилешкото месо с ниско съдържание на мазнини - варено или приготвено на пара. В допълнение към него, менюто трябва да включва и фибри: зеленчуци, несладки плодове, трици. Има няколко разновидности на пилешката диета - някои по-строги, други – по-щадящи. Какъв тип диета да изберем за ефективно отслабване?

Монодиета с пилешки гърди

Най-тежката версия на пилешката диета. Преди да я започнете, определено трябва да се консултирате с лекар. Ограниченията в тази диета са противопоказни при заболявания на стомашно-чревния тракт, бъбреците и черния дроб, при бременност, в детска и юношеска възраст.

Дневното количество храна при този вариант е ограничено до употребата на 700 грама варени или задушени пилешки гърди. Ежедневното меню трябва да бъде разделено на 5-6 порции. От напитките са разрешени вода и зелен чай. Можете да пиете кафе, при условие че нямате проблеми с бъбреците. Тъй като голямо количество протеини увеличава натоварването на бъбреците, кафето може да провокира обостряне на някои заболявания.

Продължителността на монодиетата не трябва да надвишава три дни. През това време можете да свалите 2-3 кг.

Важен аспект на стриктната пилешка диета е приемът на витаминни комплекси. Тежките физически натоварвания е по-добре да бъдат ограничени, преди да започнете с по-пълноценен хранителен режим.

пилешко месо

Диета с пилешки бульон

Пилешкият бульон съдържа само 50 Ккал. на 100 грама. Бързо дава усещане за ситост и осигурява на тялото необходимото количество протеини. В същото време, бульонът с пилешко месо не съдържа почти никаква мазнина.

Има няколко вида диета с пилешки бульон. За разтоварващи дни може да се използва моноверсията му. Тя ви позволява бързо да се отървете от 2-3 кг. При такава диета можете да използвате само бульон, приготвен от две пилешки гърди и три литра вода. Такова разтоварване може да се провежда максимум два дни.

Диета пилешки бульон и пилешко месо

Тази версия на пилешката диета включва ежедневен прием на 3 литра бульон и 200 грама пилешки гърди. Диетата с пилешки бульон и пилешко месо продължава 7 дни и ви освобождава от 5 до 10 килограма телесно тегло.

Диета с елда и пилешки гърди

Диетата с елда и пиле трае от 7 до 14 дни. Можете да ядете неограничено количество сварена елда без добавки, 2-3 пилешки гърди на ден и 1 литър кефир с ниско съдържание на мазнини. Препоръчва се елдата да се яде сутрин, а вечерята да бъде с пилешко филе и кефир. Можете също така да ядете зелени подправки и салати, зеленчуци и несладки плодове. Общото съдържание на калории в дневната диета не трябва да надвишава 1200 Ккал.

пилешко месо

Щадяща диета с пилешки бульон

По-малко строгата версия на диетата с пилешки бульон ви позволява да разнообразите менюто си. В допълнение към литъра пилешка отвара, можете да консумирате зеленчуци, несладки плодове и трици. Спазването на тази диета се препоръчва за не повече от седмица.

Резултати

Пилешката диета осигурява активно изгаряне на мастната тъкан, запазвайки мускулната тъкан. Ускорява метаболизма и намалява не само теглото, но и обиколката на талията, бедрата и други части на тялото. Строгото разтоварване, проведено с пилешко месо или бульон, обещава загуба от 5 кг. седмично. Отслабването с елда и пилешки гърди - 3 кг. седмично. Въпреки това, не забравяйте, че колкото и съблазнителни да са резултатите, трябва да се посъветвате с лекар, преди да започнете диетата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA