Диета в офиса - няма невъзможни неща!

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 18 октомври 2019

Ако сте решили да спазвате диетата или просто сте си обещали да се храните правилно, има начини да запазите волята си през работно време, без да нарушавате режима си.

Дерзайте. Вярвайте в себе си. Вие сте в състояние да станете онова стройно момиче, което отказва да сподели с колегите си удоволствието от кифличките, защото „тя вече е хапнала целина". Лоялността към диетата в офиса не е толкова трудна, колкото изглежда. За начало...

Намерете си „офис мамче"

Със сигурност вече имате „офис сестра", която винаги се радва да поклюкарства, да се разхожди с вас за кафе или тихичко да ви прощепне, че блузата ви прозира. „Мамчето" прилича на нея, но е много по-сурово. Това е човек, който винаги е готов да говори откровено, гледайки ви директно в очите, когато ръцете ви се протегнат, за да вземат от тортата за рождения ден на някой колега. В такива случаи се предполага следната стога реплика: „Не яж, иначе ще съжаляваш!". Да, тя е жестока, въпреки че те обича някъде дълбоко в студеното ù сърце.

Опитайте се да не забелязвате общодостъпните снаксове

Избягвайте порочния епицентър, където служителите разпространяват коварни бисквитки и други висококалорични закуски за безплатно кълване. И не забравяйте, че хората, които ценят диетата, са готови буквално на всичко. Можете например да излъжете колегите си, че администрацията забранява да уреждате натюрморти със закуски извън кухнята. Не страдайте от угризения, това е благородна лъжа.

Намерете съратници, които също са на диета

И отворете общ чат с тях - в месинджъри като WhatsApp или Slack, където ще се мотивирате взаимно с диетични идеи как да засилите силата на волята си. Или от сърце ще критикувате неспазените обещания - приятелски, не обидно, но така, че да има ефект. No pain, no gain.

Позволете си нещо, различно от вода и кафе

Не изпадайте във фанатизъм - вие сте на диета, а не в гладна стачка. Не забравяйте за протеините, зеленчуците и скромните дози въглехидрати, ако един ден не искате да станете жертва на шоколадовия пай от съседното кафене. В крайна сметка, ако и денем, и нощем мечтаете за тази торта - купете си и хапнете едно парче, но бавно се наслаждавайте на процеса. Това е важно. Самоизмъчването е лошо, а чувството за вината не помага на метаболизма.

сладолед

Не забравяйте да се движите

Намерете приемлив начин да се движите, без да напускате работното си пространство. Въртете се на стола. Въртете се пред огледалото. Раздвижвайте глезените и стъпаата под бюрото. Често ходете до автомата за вода или тоалетната. Какъв е смисълът? Колкото повече енергия изразходвате, толкова повече калории можете да консумирате.

жена

Отпишете се от блоговете за рецепти

Особено на instagram. Без отстъпки, действайте безмилостно. Ако все пак ви е скучно без тях, абонирайте се в замяна за диетични блогове и фитнес акаунти. Това, разбира се, няма да повиши самочувствието ви, но в бъдеще може да ви мотивира към големи постижения.

Напуснете работа и отслабвайте у дома

Всъщност кое е по-важно - хармонията или любимата работа? Може би никога не сте я харесвали. Е, тогава няма дълго да му мислите.

Избягайте в джунглите на Амазонка

Напускате работа, но всеки ден виждате все по-малко смисъл да спазвате диета, освен това имате много свободно време. Време е да се измъкнете от този град на тъжни мечти и нарушени обещания. Живейте с удоволствие там, където не е нужно да се притеснявате колко грама сурови бадеми можете да изядете, докато Ваня разказва за прекрасния ù 15-километров пробег тази сутрин. Започнете нов живот. Да, отново. Но без офис понички и изобилстващи от храна корпоративни партита.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA