Кристали, ароматерапия и още нещо: тайните за красота на Миранда Кер

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 31 октомври 2019

Родом от Сидни, супермоделът и основател на марката Kora Organics Миранда Кер е особено отговорна към грижите за себе си. На първо място, тя не може да живее без кристалите (в частност без розовия кварц), с които е пълна голямата ù къща. На второ - тя постоянно търси идеи за нови средства за своята марка: задължително естествени и нетествани върху животни. Миранда посвещава голяма част от времето си и на вътрешния си баланс: йога, медитация, освен това и често готви себе си - проста и здравословна храна, приготвена от пресни зеленчуци и плодове.

Кристалите

Миранда Кер в много интервюта говори за специалната си любов към кристалите, която започва още като дете: „Дядо ми подаряваше кристали на баба ми и тя ги подреждаше близо до дървото в двора". В къщата ù може навсякъде можем да намерим розов кварц: до леглото, в градината. Миранда поставя малък розов в кварц във формата на сърце в сутиена си: за да отвори сърдечната си чакра. Всички продукти на Kora Organics включват вода, филтрирана през розов кварц.

Ароматерапията

Миранда включва етеричните масла във формулите на всички козметични средства, а също така ги носи и със себе си. Едно вдишване от етерично масло по няколко пъти на ден е основната тайна на благополучието на модела. Понякога тя слага от него на пулсовите точки. Миранда има собствено етерично масло - смес от сандалово дърво, иланг-иланг и кедрово масло. За първи път тя го е използвала по време на депресия - тогава ароматерапията ù е помогнала да се справи с трудностите.

Органична козметика

Всички рафтове в банята на Миранда са пълни със средства от нейната собствена марка. Тя внимателно е проучила темата за органичната козметика, за да получи в крайна сметка всички необходими сертификати. Любимите ù продукти са тези, които съдържат екстракт от нони – вид тропическо дърво. Миранда слага масло на кожата около очите си сутрин и вечер, използва масло за тяло след сух масаж с четка и винаги разпределя по няколко капки масло върху лицето си преди да си сложи крем - за блясък и подхранване.

Тренировки и правилно хранене

Миранда обожава йогата и балета. Освен това, по време на занятията, тя често използва маска за лице: любимата ù е овлажняващата с алое и розова вода в състава. Миранда се занимава с йога по 30 минути на ден, след което продължава с пилатес или джогинг.

Миранда допълва тренировките с правилно хранене, въпреки че признава, че съпругът ù (основателят на приложението Snapchat Еван Шпигел) обожава бургерите и домашния ябълков пай. Диетата на Миранда безглутенови сандвичи и зелен сок сутрин (от зеле, спанак, краставица и целина), пилешки гърди със салата за обяд и ориз или киноа с риба за вечеря.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA