Какво да ядем, за да бъдем по-концентрирани?

Ако в 3 следобед ви връхлита въглехидратен глад и бихте направили всичко за кутия бисквити, ето с какво е добре да ги замените...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 януари 2020

ЧЕРЕН ШОКОЛАД: Имате нужда от освежаване? Хапнете няколко парченца черен шоколад, вместо веднага да заложите на кафе. "Черният шоколад стимулира производството на серотонин и ендорфин, а те са свързани с подобряването на концентрацията", казва диетолог от медицински център към Университета в Охайо. Антиоксидантите, витамините и минералите, които съдържа шоколадът, стимулират притока на кръв към мозъка и ни правят по-съсредоточени в задачите, които ни очакват.

ВОДА: Чаша от 250 мл. вода ще ни помогне да се фокусираме не само върху работните си ангажименти, а и върху всичко останало, с което се сблъскваме в ежедневието си. Добре знаем, че дехидратацията не е страхотен избор, така че в никакъв случай не пропускайте пиенето на вода.

БОРОВИНКИ: Не само че са изключително вкусни и богати на антиоксиданти, но е научно доказано, че ни помагат да се концентрираме върху получаването на нова информация, като същевременно с това стимулират паметта ни и далеч няма да се налага да "залъгваме" глада с боровинков пай, когато позитивният им ефект идва в суров вариант.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA