3 алтернативи на следобедното кафе

Всеки, който работи в офис (или работи изобщо) е наясно с онзи момент от деня, в който единственото, за което си мечтаем, е сън.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 януари 2020

Отново е онзи момент от деня, в който имаме нужда от шоколад и огромна чаша кафе. Знаете ли обаче, че кофеинът се нуждае от около 12 часа, за да бъде напълно усвоен от тялото ни? Не казваме да консумирате чиа и спанак през целия ден, но ако искате да повишите енергията си в следобедните часове, а не ви се иска да сте будни до късно през нощта, това са вашите варианти.

КОМБУЧА: Да, факт е, че е доста тренди в момента, но това не означава, че е без причина. Колкото и да сме свикнали да има популярни неща без реално приложение, комбучата е отличен източник на пробиотици, които имат благоприятно действие върху организма.

ЗЕЛЕН ЧАЙ: Малко кофеин и много антиоксиданти - зеленият чай е перфектният вариант за следобедна "закуска". Без значение дали ще е студен или в оригинален вариант, той влияе добре на холестерола и предпазва от редица здравословни проблеми.

ВОДА: Най-очевидното решение, което обаче понякога остава на заден план. Повече от 70% от тялото ни е вода, така че това трябва да е един от първите ни избори, когато се почувстваме гладни, уморени и немотивирани. Дехидратацията е голям проблем, който не е никак добре да пренебрегваме. При възможност добавете и парченце лимон... и едно шоколад. Все пак не може да се откажем напълно от сладките удоволствия.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA