Винаги се чувствате уморени следобед? Ето как да се справите с проблема!

Много хора изпитват сериозен спад в своите енергийна нива следобед. Вижте кои са най-често срещаните причини (и решения) за този проблем!

Поне веднъж ви се е случвало, след като сте обядвали и сте се отправили към бюрото си, да усетите, че може би леглото ви е по-удачният вариант в момента. Има доста причини това да е така, но имаме и няколко съвета, които да спазите, ако искате да избегнете този неприятен момент от деня, в който просто трябва да съберете себе си и да свършите нещо, колкото и непосилно да ви се струва. 

Ето ги и най-честите причини за загубата на енергия в следобедните часове... 

2.

Хапнали сте обяд, пълен с въглехидрати...

Да, бял хляб, бял ориз, тесто, картофи - всички тези храни с високо съдържание на въглехидрати причиняват бърз скок на кръвната захар, последван от драстичен спад, който може да ви накара да се чувствате уморени и замаяни. Най-лесният вариант е да замените обикновените въглехидрати със сложни такива (помислете за пълнозърнест хляб, кафяв ориз и т.н.).

Не сте ставали от стола с часове...

Ясно е, че понякога се случва, но неподвижността на тялото ви пряко се свързва с механизма му при заспиване. Опитвайте се да се разтягате, изправяте или, при възможност, разхождате, поне веднъж на всеки час.

3

Забравили сте за водата...

Дори лека дехидратация може да ви накара да се почувствате уморени, демотивирани и готови за сън, затова дръжте чаша вода наблизо през целия ден. Не сме бабите ви, за да ви кажем, че трябва да пиете поне по 2 литра вода на ден - вече го знаете, така че само остава да го правите.

Температурата на тялото ви е спаднала...

Възможно е сънливостта в следобедните часове да произтича и от лекия спад на телесната температура, който се случва между 14:00 и 16:00 ч. всеки ден. Това е нормална част от циркадния ритъм на тялото, а за да се справите с него, опитайте да слушате музика, да се разходите за малко или да поседите на слънце за няколко минути. Със сигурност ще има ефект!

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA