6 начина да направим кафето по-здравословно

Възможно е, но за начало ще трябва да забравите захарта и пълномасленото мляко.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 октомври 2020

Знаем, че следобедните часове просто изискват чаша вкусно и ароматно кафе. Възползвайте се от тези начини да го направите и по-здравословно, за да не съжалявате в малките часове на нощта!

Пробвайте с черно кафе. Ако искате да намалите калориите и да запазите кафето си възможно най-здравословно, опитайте черно кафе. То съдържа около 10 пъти по-малко калории в сравнение с традиционното еспресо. Разбира се, в началото ще ви се струва прекалено горчиво, но с времето ще се адаптирате към смелия му и изискан вкус.

548

Придържайте се към бадемовото мляко. Ако не сте алергични към ядки, бадемовото мляко е най-здравословният "млечен" избор, който да добавите към чашата си кафе. За разлика от пълномасленото мляко, което може да направи напитката близо 180 калории, бадемовото мляко ще поддържа броят им под 100 на чаша.

Изхвърлете изкуствените подсладители. Да, говорим за захар, сметани и всичко друго, което е страшно вкусно, но не и полезно. Кокосовото мляко с малко ванилов екстракт ще задоволи нуждата ви за нещо сладко. 

Не пренебрегвайте канелата. Освен че кафето ще стане страшно вкусно и ароматно, добавяйки канела в него, вие ще стабилизирате нивата на кръвната си захар, ще заздравите сърцето си и ще предотвратите евентуални възпаления.

48

Сменете чашата си. Странно проучване, проведено в близкото минало, показва, че цветът на чашата за кафе може да повлияе на това колко сладко или горчиво го възприемаме ние. Според него, ако замените класическата бяла чаша с прозрачна такава, ще направите кафето по-малко горчиво и съответно няма да имате нужда от захар.

Избягвайте да го пиете на гладно. Пиенето на кафе на празен стомах е нездравословен навик, който може да доведе до различни рискове за здравето, като увредена стомашна лигавица и повишена тревожност. Просто закусете преди това и колкото и да ви се иска, не го консумирайте след 16:00 ч., моля.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA