Перфектна форма преди празниците в няколко прости стъпки

Какво да хапваме и направим, за да изглеждаме страхотно в сезона, пълен с изкушения и вина?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 декември 2020

Да се наслаждаваме на храната по време на празниците, при това без никакви угризения? Възможно е. Хубавото е, че не само можем да си поставим тази цел като основна в дневния ни ред, но и да я постигнем с минимални усилия. Няма да сме крайно радикални, защото сме наясно с изкушенията, които коледният сезон носи със себе си, както и с факта, че трудно можем да ги пренебрегнем, особено когато са навсякъде около нас.

Съвсем наскоро обърнахме внимание на кожата по време на празниците, така че е редно да се погрижим и за тялото с няколко малки съвета, които любимите ни колеги от MissBloom.bg подготвиха точно преди началото на най-красивото време от годината.

47

Интересно проучване доказва, че храната, съхранявана в прозрачни контейнери, предизвиква апетита. Причината това да е истина е се крие в гледната ни точка спрямо съдържанието на кутиите. Виждайки какво има вътре в тях, подсъзнателно сме готови да се насладим на храната, дори да не се чувстваме особено гладни.

57

Друг експеримент показва, че ако изобщо прибегнем до прибори, добре е да са големи вилици и лъжици, които създават усещането, че количеството храна в тялото ни е по-голямо от реално приетото такова. Казваме изобщо, защото ако напълно "изхвърлим" средствата за хранене и ядем с ръце, ще засилим удоволствието от целия процес и следователно ще се чувстваме по-сити, дори с по-малко храна.

Кои са другите трикове за отслабване и пречистване на организма? Прочетете тук и имайте светли празници!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA