![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/a7/a70839633c604a2f8a1dd039ad76390f.jpg?quality=85&404=default&v=02)
Плавно вървим към средата на юли, което означава, че и температурите плавно вървят към заветните 40. Какво да ядем, за да не се налага да качваме килограми, да се дехидратираме или чувстваме подути? Няма изненада, само сезонни продукти...
![57](/Content/ImagesDatabase/c5/c5583ebff3c142059c1888a10d0618cb.jpg?v=1&maxwidth=760&)
ДИНЯ Има високо съдържание на вода и допълнително предпазва кожните клетки от UV лъчите.
ДОМАТИ Консумацията на повече ликопен - каротеноидът, който прави доматите червени, може да ви помогне да предпазите кожата от слънчево изгаряне. А и не са ли безкрайно вкусни?
ЗЕЛЕН ЧАЙ Без значение дали е горещ или студен (за лятото е по-добре изборът ви да клони към второто), той съдържа много антиоксиданти, минерали и хранителни вещества. С други думи, прекрасен момент да се откажете от безалкохолните газирани напитки.
![57](/Content/ImagesDatabase/8a/8a4f92781b78429682db58a9de649c13.jpg?v=1&maxwidth=760&)
БОРОВИНКИ Те увеличават притока на кръв към кожата и намаляват чувствителността към светлината.
ТЪМНОЛИСТНИ ЗЕЛЕНИ САЛАТИ Зеле, спанак, маруля. И всички други храни, богати на каротеноиди, антиоксиданти и фолати.
КАЙСИИ, МАЛИНИ И ПРАСКОВИ Пълни с витамин А и витамин С, богати на диетични фибри и междувременно най-вкусното решение за плодовете през летния сезон. Да, моля!
ЦАРЕВИЦА Не знаем дали ще я варите или печете на скара, но ползите са сходни на всичко прочетено на редовете дотук.