Правилата на Виктория и Дейвид Бекъм за здраво семейство

Наталия Александрова
Наталия Александрова 09 октомври 2019

Един от най-милите моменти в социалните медии за лято 2019 бяха снимките, които семейство Бекъм публикува по време на тяхната фамилна почивка в Италия. Виктория и Дейвид имат таланта да правят така, че отглеждането на три момчета и едно момиче да изглежда безкрайно лесно. Истината е, че през годините двамата са успели да въведат ясни правила, които всички техни деца следват. Може би именно заради тази дисциплина досега не сме видели Бруклин или Ромео да демонстрират поведение, характерно за повечето подрастващи, които произлизат от заможни семейства.

Поведение и училище

Преди известно време Виктория сподели кратко видео в социалните мрежи,  в което нейните деца рано сутрин се подготят за училище, независимо че навън вали силен сняг, а текстът към клипчето гласи иронично „ужасна майка”. Независимо от климатичните условия, малките Бекъм ще се явят навреме за първия час, униформата им ще изглежда безупречно и домашната ще е написана вероятно два дни по-рано. Също така Бруклин, Ромео, Круз и Харпър са длъжни винаги да демонстрират перфектни маниери и да се държат учтиво с учителите и съучениците си. Неслучайно един от парфюмите на Дейвид Бекъм носи името Respect – част от неговата житейска философия е да се отнасяш с респект с всички около себе си.

Време със семейството

Не е трудно да предположим, че хора като Виктория Бекъм и не по-малко известният й съпруг имат изключително натоварени графици и трябва да положат съзнателни усилия, за да освободят ден или два, в които цялата им фамилия да е заедно. В този ред на мисли, когато се правят общи планове, присъствието на всички е абсолютно задължително. Вероятно това изискване вече е особено трудно за спазване за Бруклин, който е на 19 и би искал да прекарва свободните си уикенди с приятели на неговата възраст, но правилата са правила.

Виктория Бекъм

Социални медии? Да, но не без контрол

Дейвид често е споделял, че не харесва идеята неговите деца да имат профили в социалните медии прекалено рано и дълго време всичко, което постваше Бруклин в своя Instagram акаунт беше предварително одобрено от баща му. Вероятно тийнейджърът веше разполага с известна самостоятелност в това отношение, но едва ли същото важи за братята му Круз и Ромео.

Можеш vs. не можеш

Не може да не си зададем въпроса защо на този етап нито едно от децата в семейство Бекъм не е навлязло в почти задължителния за всички подрастващи бунтарски период. В интервю за списание Elle Виктория сподели, че за да избегнат противоречия и конфликти тя и Дейвид съзнателно насочват вниманието на синовете и дъщеря си към нещата, които са позволени, вмество към тези, които са им забранени.

Пример

Може би най-важното правило, което спазват Дейвид и Виктория, от което всички родители могат да си вземат поука, е, че те се стараят да бъдат позитивния пример, от който децата им могат да следват. За толкова много години заедно скандалите около съпрузите Бекъм се броят на пръсти. Винаги премерени във всичко, което правят, те продължават да се развиват и да вървят напред, всеки абсолютен лидер в своята област. „Просто е, децата ми, са моята мотивация.” – коментира пред медиите Дейвид и сме сигурни, че те също са вдъхновени от свръхуспелия си баща.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA