Раждане у дома? Вижте какво споделят звездите за това преживяване

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 19 октомври 2019

Джесика Алба, актриса, 38 години, три деца
Първата дъщеря на актрисата се ражда в болница, а по време на втората бременност Алба решава да остане у дома, което си спомня с голяма нежност. „Не виках, а използвах Дзен. Съсредоточих се върху дишането и раждането беше като медитация.” В новогодишната нощ (точно на 31 декември!) Джесика Алба и нейният съпруг - продуцентът Кеш Уорън – посрещат на бял свят третото си дете - момче. Съдейки по първите снимки на бебето в Instagram-а на родителите, раждането се е състояло у дома.

 

Жизел Бюндхен, модел, 39 години, 2 деца
Манекенката и съпругът ù - футболистът Том Брейди - имат две деца: десетгодишен син и седемгодишна дъщеря. Жизел ражда и двете у дома, в банята. „Не си правих обезболяване, защото исках да бъда във всеки момент на раждане“, казва моделът. „Но нямаше болка! Концентрирах се върху мисълта, че скоро ще видя детето си.”

Алисън Ханиган, актриса, 45 години, 2 деца
Актрисата отбелязва, че домашното раждане не е вариант за всички жени, но никога не се е колебала за себе си. Алисън Ханиган и нейният съпруг - актьорът Алексис Денисоф - са канили не само акушерка, но и на дула*. „Ако беше възникнала нужда да отида в болницата, нямаше да разсъждавам, но, за щастие, и двата пъти нямах нужда от помощта на лекар“, казва актрисата.

 

* Дула – „жена, която служи” (от гръцки Δούλα - Doula).
В терминологията на бременността и раждането дулата е специално обучен придружител (не приятел или партньор), който предлага различни видове подкрепа и облекчение без медикаменти на раждащата жена

Синди Крауфорд, модел, 53 години, 2 деца
По време на първата си бременност Синди Крауфорд (тогава тя чака раждането на сина на Пресли) е била толкова изтощена от вниманието на журналистите, че не е искала да ходи в болницата поради съображения за безопасност. В резултат на това, домашното раждане в компанията на съпруга ù се хареса на модела толкова много, че дъщеря ù Кая също се ражда далеч от любопитните очи.

Деми Мур, актриса, 56 години, 3 деца
И трите дъщери на Деми Мур и Брус Уилис са родени у дома. Актрисата е от онези майки, които нямат доверие на болниците. По време на първата си бременност през 1988 г. Деми се стресира от разказите на своите приятелки за небрежността на лекарите и в резултат актрисата така и не стигна до болницата.

Дженифър Конъли, актриса, 48 години, 3 деца
Друг противник на медицинската намеса при раждане е Дженифър Конъли. Актрисата, подобно на стотици други американски жени, е била впечатлена от сензационния документален филм „Раждането като бизнес” (Business of being Born), затова ражда третото си дете (дъщеря си Агнес) у дома във ваната.

Джулиан Мур, актриса, 58 години, 2 деца
Подобно на Дженифър Конъли, актрисата променя мнението си за болниците след филма „Раждането като бизнес". Когато на 42 години Мур забременява с второто си дете - дъщерята си Лив, тя не се съмнява, че ще роди у дома.

Каролина Куркова, модел, 35 години, 2 деца
Чешката манекенка ражда първото си дете у дома в банята, в присъствието на акушерката и съпруга си - филмовия продуцент Арчи Друри. Вторият син на двойката обаче е роден в болница в Маями.

Мерил Стрийп, актриса, 70 години, 4 деца
Стрийп се запалва по идеята да роди у дома по време на втората си бременност, когато през 1983 г. чака най-голямата си дъщеря Мери. Приятел на актрисата я убеждава да се опита да откаже медицинската намеса и тя го прави. Стрийп не влиза в подробностите за процеса на раждане, но след това тя не пожелава повече да повтори този експеримент. Двете по-малки дъщери на Мерил, както и първородният ù син, са родени в болница.

Памела Андерсън, модел и актриса, 52 години, 2 деца
И двамата синове на Памела, нейните деца от рокера Томи Лий, са родени у дома, във вода. Интересното е, че Андерсън е била убедена за домашното раждане от нейния лекуващ лекар.

В нашата селекция сме включили 10 звездни майки, всяка от които има по няколко деца. Някои от нашите героини са родили всичките си бебета у дома, други са решили да направят това след първото раждане в болница, а някои са се опитали и са се отказали от тази идея през следващите бременности. Какво казват те за раждането в домашни условия?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA