Родителите на успешните деца правят точно тези 3 неща

Всеки, който има деца, иска те да бъдат най-здравите, най-успешните, най-щастливите и най-богатите. Оказва, че според скорошно проучване, родителите не трябва да пропускат тези три важни стъпки от развитието им, за да може това да се случи.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 26 януари 2020

Родителите на успешните малчугани...

1. КАРАТ ДЕЦАТА ДА ИГРАЯТ НА ОТКРИТО: Децата играят на открито по-малко от когато и да било, което води до по-ниски нива на когнитивно, физическо, емоционално, социално и двигателно обучение, а то играе голяма роля в здравословната настройка на подрастващите. Скорошно проучване показва, че играта навън повишава увереността на децата, а всички сме наясно с връзката между увереността и успеха. 

2. РАБОТЯТ ВЪРХУ СЕМЕЙНАТА УСТОЙЧИВОСТ: Това означава, че успешните родители работят заедно с децата си за преодоляване на семейните проблеми. Последните проучвания показват, че когато става дума за справяне с неблагоприятните обстоятелства, разговарянето с децата и изясняването на ситуациите помага за тяхното рационално мислене и последващ успех. 

3. НАСЪРЧАВАТ ДЕЦАТА ДА ПОЕМАТ РИСКОВЕ: Според Алисън Гопник, професор по психология и доцент по философия в Калифорнийския университет в Бъркли, тийнейджърите непрекъснато са предизвиквани да поемат рискове. За да могат да рискуват и да изпитат последствията от своите решения, трябва да се чувстват сигурни, че родителите им ги подкрепят и обичат безусловно. А когато проявяват смелост и постоянност в начинанията си, трудно могат да останат незабелязани.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA