Мечтите на децата имат нужда от... истинска помощ

Силвия Канин
Силвия Канин 04 февруари 2020

Искаме да вярваме, че всичко е възможно, че нещата биха се променили с щракване на пръстите ни. Истината обаче е, че трябва да направим крачка към промяната, силна и стабилна, за да направим бъдещето на децата по-красиво и шарено. 

Всичко е възможно в мечтите на децата, но въображаема помощ не стига. Нужна е истинска.

Това е посланието зад дарителската кампания на УНИЦЕФ в подкрепа на най-уязвимите деца. Тя стартира през месец декември, за да набере средства за три ключови области, в които УНИЦЕФ подкрепя децата в България: Ранно детско развитие, Приобщаващо образование и Осигуряване на безопасна учебна среда.

 

„Вярвам, че всеки един може да допринесе за промяна на живота на най-уязвимите деца. УНИЦЕФ работи, за да може всички те да се радват на своите права и да развият пълния си потенциал. Най-ефективният начин за устойчива подкрепа на работата на Детския фонд на ООН е чрез редовни месечни дарения. Няма такова нещо като „малко" дарение, защото когато се съберат усилията на всеки един от нас заедно можем да постигнем много!" – споделя представителят на УНИЦЕФ в България, д-р Джейн Муита.

Зад кампанията застават и двама от най-обичаните родни актьори - Юлиан Вергов и Радина Думанян. Двамата не крият, че ще се чувстват щастливи и удовлетворени ако знаят, че дори едно дете получи щанс за по-добро и красиво бъдеще.

Нека всички заедно направим света на най-уязвимите деца в едно по-сигурно и щастливо място! 

Повече информация за работата на УНИЦЕФ в тези три области можете да намерите на: www.unicef.org/bulgaria

Вижте как можете да подкрепите работата на УНИЦЕФ на https://dari.unicef.bg/bg

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA