Ако правите тези 3 неща, децата ви ще станат по-добри и отговорни

Разбира се, това са няколко прости стъпки, които вероятно вече изпълнявате, но все пак...

Едва ли съществува универсален подход за отглеждането на децата, защото всяко едно от тях е различно с нещо от другото. Въпреки това, специалистите споделят, че има няколко неща, които сме склонни да забравяме, а са важни за комуникацията и здравото израстване на малчуганите.

Прекарвайте време с тях. Не мислете, че докато вие преглеждате имейла си, а те играят около вас, времето може да бъде отчетено като прекарано заедно. Включете се в игрите им, гледайте ги в очите, четете книжки и непрекъснато им показвайте, че проявявате грижа и интерес към това, което те правят. 

578

Бъдете ясни относно поведението, което искате да виждате. Лесно е да имате очаквания към хората, но за да бъдете коректни към тях, и вие самите трябва да застанете зад своите принципи. Опитайте се да научите децата си как да се справят с трудни ситуации, как да реагират, когато са гневни или пък щастливи. Бъдете ясни и точни спрямо тях. Не заобикаляйте, за да сте сигурни, че ще ви разберат. 

Научете ги да гледат далеч. Намерете начини да им покажете света отвъд семейството и близките приятели. Помогнете им да оценят различията в света - без значение дали става дума за пол, раса, религиозна принадлежност или някакъв друг признак. Във времето, в което живеем, това е повече от наложително, защото ограниченият хоризонт е един от най-големите затвори, в които може да поставим не само децата си, но и самите нас. Фокусирането върху тези неща ще ви помогне да отгледате деца, които са грижовни, мили, смели и отговорни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA