Да бъдеш майка (2 част)

Кристина Гочева
Кристина Гочева 08 декември 2020
 
Фотография: Michael Creagh @michaelcreagh, www.michaelcreagh.com
Moдел: Radika Tikem @radikara

 

Казват, че цялата любов започва и свършва в майчинството, а самото раждане е епицентър във властта на жените, каквото и да чуете обаче, едно е ясно – животът ви никога няма да бъде същият. Вододелът на „преди" и „след" ще остави следи не само в душата и сърцето, но и по тялото.

Промените в него са видими по време на бременността и след нея, но от вас зависи как ще изберете да покажете уважение към себе си и решите проблемите.

След:

След най-щастливото събитие – раждането на бебето, тялото се нуждае от време, за да се възстанови. Нуждата от подкрепа в кърменето е осезателна при повечето майки, а коликите и падането на косата могат да се превърнат в кошмар и за най-устойчивата психика. На помощ идва специален отряд от решения на тези най-често срещани проблеми.

 

Стягащ крем за тяло

Българската марка Maternea разработва формула специално за този уникален период от живота на жената. Подбраните активни съставки са съвместими с кърменето и помагат на кожата да възвърне своята стегнатост и тонус след раждането като редуцират следите от целулит. Те хидратират, стимулират обновяването, възстановяват нарушената й структура и подобряват циркулацията на кръвта.

 

maternea

 

Масло за гърди по време на кърмене

Кърменето е най-доброто за здравето на бебето, както и за взаимната ви връзка. Затова си струва да се подготвите за него още от 38-мата седмица на бременността, като използвате Stillöl на Weleda. Натуралните етерични масла от риган, копър и кимион са традиционно използвани за стимулиране на лактацията, докато масажа на гърдите подпомага свободния поток на млякото и намалява напрежението в гърдите в края на бременността.

След раждане е препоръчително да масажирате гърдите с леки кръгообразни движения в продължение на около пет минути 2-3 пъти дневно (приблизително половин час) преди кърмене. Не прилагайте маслото директно върху зърното и ареолата на гърдата!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaпки против колики

Co-Lactase (Ко-Лактаза) е лактазен ензим, който се добавя на капки към кърмата или адаптираното мляко, за да намали съдържанието на лактоза при всяко хранене на бебето и помогне усвояването на млякото. Заради неразвитата напълно храносмилателна система (обичайно до 3-4 месец), бебетата могат да имат проблеми с разграждането на лактозата и това да доведе до дискомфорт познат като колики.

 

Co-Lactase

 

Грижа против косопад

Биологични фактори като емоционален стрес, хормонални промени, хранителни навици и начин на живот се отразяват пряко и върху състоянието на косата. Косопадът често навестява младите майки, затова серията Genesis на Kérastase комбинира мощни съставки в луксозна формула, която действа против косопад, причинен както от накъсване по дължините, така и в следствие на отслабване от корените. Подсилващата маска Masque Reconstituant гарантира интензивно хидратация и подхранване, улеснява разресването и придава така желаната в този период плътност на косата.

 

Genesis mask

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA