Don't Panic It's Organic

Селекция чиста и сертифицирана козметика за най-малките

Кристина Гочева
Кристина Гочева 01 октомври 2020

Tенденцията да четем внимателно малките шрифтове в търсене на чиста, органична и сертифицирана козметика, с която да приветстваме идването на новия живот става все по-осъзната и устойчива. Селекцията ни я доказва!

 

Био бебешко масло

Organic Baby Butter за тяло на WoodenSpoon има естествен опияняващ аромат на кокос и какао. Нежна пухкава консистенция, която се топи при допир с кожата, създадена от най-фините и деликатни натурални масла. Чиста и честна формула със съставки от хранителен клас. Подхранва, омекотява и защитава бебешката и детската кожа.

 

Wooden Spoon

 

100% натурални съставки

За да може кърменето да остави прекрасни спомени, Mustela разработва балсам с веган формула (без добавени съставки от животински произход), която предпазва чувствителната кожа на зърната, успокоява я и подпомага заздравяването ѝ, което позволява на младите майки да кърмят спокойно.

Mustela

 

Ботаника с душа

Klorane разработи нова серия от весели, ароматни и безопасни  продукти за малчуганите. Специално внимание заслужава спреят с акациев мед, чието деликатно действие решава проблемите с разресването и оформянето на косата.

 

https://www.instagram.com/p/CEeT8wqDWW0/

 

Нежен крем Cocon

Натуралната формула за лице и тяло на A-Derma Primalba минимализира рисковете от алергични реакции и дълготрайно хидратира уязвимата кожа на бебето. За масаж, трябва предварително да затоплите малко количество от крема с дланите си.

 

https://www.instagram.com/p/BrN7-ETCwO6/

 

2 в 1 за деликатната кожа и коса

Душ гел и шампоан за нежно почистване oт Weleda, разработен за деца над 3 години, без синтетични добавки. Освежаващо преживяване със 100% естествен произход, което превръща къпането в истинско забавление с освежаващ лимон, портокал или мента.

 

https://www.instagram.com/p/B0qNL8gjZoa/

 

100% чист Ланолин

Кремът за разранени зърна HPA® Ланолин на Lansinoh е създаден от най-високо пречистеният ланолин в света, специално за нуждите на кърмещите майки. Той успокоява сухата, нацепена кожа и предпазва от образуване на рагади. Изцяло натурален и хипоалергичен, поради което не е необходимо да се отстранява преди кърмене.

 

https://www.instagram.com/p/B-wCDVslyxZ/

 

Многофункционална грижа

Био балсамчето на Alteya Organics за деца и бебета успкоява и омекотява чувствителна и/или раздразнена кожа при ожулвания, малки повърхностни рани, ухапвания от насекоми и екзема.

 

балсам

 

99.99% вода

WaterWipes са перфектното решение, когато чешмата е далеч от нас, а бебешката кожа има нужда от почистване, защото са единствените кърпички на българския пазар, които се ползват с препоръката на Алианса на българските акушерки и имат 99.99% вода и 0.01% екстракт от семената на грейпфрут. 

 

https://www.instagram.com/p/CETH1WJHnHj/

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA