Трябва ли да къпем бебето си често? Мила & Аштън казват „НЕ"

Холивудската двойка има 2 деца и не се вманиачава по отношение на хигиената им

Невена Дякова
Невена Дякова 28 юли 2021

Не съм родител, но ми се е случвало да сложа край на вечеря с приятели, които бързат да се приберат, за да изкъпят бебето. Или да помогнат за къпането му…

Въпросът колко често е необходимо да къпем отрочето си се оказва един от най-поляризиращите родителските кръгове по света. И противно на очакванията, не всички експерти, както и някои доста популярни в шоубизнеса родители, имат алтернативна гледна точка по отношение на детската баня.

MAK1

Според известен брой дерматолози, микробиолози, Мила Кунис и Аштън Къчър например, ежедневното старателно къпане на детето може да бъде дори противопоказно, тъй като по този начин отмиваме естествената секреция на тялото му. От медицинския център с нестопанска цел The Mayo Clinic също съветват да не къпем бебето си всеки ден, достатъчно е само да го почистим с влажна гъба. При по-големите деца ситуацията е сходна. Освен ако детето ви не играе всеки ден сред природата и се прибира кално от глава до пети, няма нужда да го къпете повече от 2-3 пъти на седмица.

MAK2

Позицията на Мила и Аштън всъщност стана известна след гостуване на двойката при американската водеща на подкаста Armchair Expert Моника Падман:

Кунис: „Не отраснах в дом с постоянен достъп до гореща вода и не можех да си взимам душ всеки ден. Когато се родиха децата обаче не промених този навик. Не съм от майките, които постоянно къпят бебето си…", при което Аштън допълва, смеейки се: „Истината е една: видите ли мръсно по тях, махате го. Иначе просто няма смисъл".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA