Защо Гордън Рамзи отказва да пътува заедно с децата си в самолета? И още от най-странните звездни идеи за родителството...

Силвия Канин
Силвия Канин 29 юли 2021

Звездите са странни родители... Eто кои са особените правила за отглеждане на деца на някои от най-известните и въздействащи холивудски персони.

Уил Смит и Джейда Пинкет, които не вярват в правилата

a

Правилото „Без правила!" прилага едно от най-известните семейства в Холивуд. Уил и Джейда са изключително модерни в отношенията с децата си Джейдън и Уилоу и вярват, че трябва да ги оставят те сами да взимат решения за живота си, а когато сгафят, отново сами да преценят какви да са последствията. „Нашата концепция е от възможно най-малки да им дадем свободата да имат контрол върху живота си. Наказанието пък го приемаме като нещо твърде негативно. Когато направят нещо нередно, а както знаете, Джейдън не е от спокойните, винаги им даваме шанс да ни обяснят по какъв начин даденото действие е било добро за техния живот", споделя в интервю Уил. Джейда не крие, че е опитвала да бъде сериозният авторитет, но без особен успех. „Мисля, че трябва да имаме повече доверие на децата си. Хората винаги коментират негативно факта, че не наказваме Джейдън и Уилоу. Нека ви обясня. Ние сме гледали други деца, преди да станем родители, говоря по-специално за моята племенница, на която непрестанно поставяхме ограничения. Всичко, от което се опасявахме, всичко, от което я пазихме, се случи. Тогава разбрах, че на Джейдън и Уилоу искам да дам свободата да направят своите грешки, за да се научат какво са граници и къде са нужни", споделя Джейда Пинкет.

Мила Кунис и Аштън Кътчър – без подаръци

a

Коледа без подаръци? Да, в дома на Аштън Кътчър и Мила Кунис. Актьорската двойка въвежда правилото, което звучи тежко дори за нас, порасналите деца, заради родителите си. Гордите баби и дядовци определено прекалявали с многообразието от подаръци за внуците си и Аштън и Мила взели тежкото решение да предпазят децата си от усещането за твърде много привилегии. „Казахме на родителите си, че ги умоляваме, ако носят подаръци, да носят само по един, ако ли не – всички ще ги дарим на различни организации", споделя Мила. Двамата обаче не искат да оставят децата си завинаги без подаръци. Когато са по-големи и когато има истински повод, наследниците им ще се радват на изненади в красиви опаковки.

Кристин Бел и Дакс Шепард заключвали дъщеря си

a

Странен и леко шокиращ родителски трик, точно така ни прозвуча в първия момент идеята да заключваме децата, когато не могат да заспят. Това прави Кристен Бел, но не бързайте да я съдите. През 2018-а в интервю актрисата споделя, че дъщеря й Делта имала сериозни проблеми със заспиването. „Всяка вечер, когато я слагахме да спи, тя пускаше лампите, местеше мебели, удряше по вратата с играчките си. Тогава ние я заключвахме. Знам, че звучи странно. Заключвахме вратата и стояхме пред нея, казвайки й, че я обичаме и че ще си говорим сутринта, но сега е време за сън. Трябваха й около 10 минути и тя беше заспала. Разбира се, преди да си легнем, ние отключвахме вратата на стаята й."

Гордън и Тана Рамзи, строги по отношение на полетите

a

Респектиращият готвач и съпругата му летят първа класа. Те да, но не и децата им. Пред The Telegraph в интервю от 2017-а Гордън Рамзи споделя: „Децата ни не стоят заедно с нас в първа класа. Не са работили, за да си го позволят. Никой не може да ме убеди, че на техните години някой се нуждае от място в първа класа. Много сме стриктни относно това правило". Тана и Гордън са заедно вече повече от 24 години и имат общо 5 деца – Меган, Холи, Джак, Матилда и Оскар.

Жизел Бюндхен и Том Брейди – без памперси

a

Никакви памперси, тази родителска философия изповядват Жизел Бюндхен и мъжът й. Вместо непрестанно да сменят памперси, двамата решили да оставят малкия си син без дрехи и да наблюдават реакциите му. Когато езикът на тялото му издаде нужда да иде до тоалетната, Жизел веднага отнасяла малкия в банята и го държала върху тоалетната, за да свикне да прави всичко там. Така Бенджамин, както се казва синът на бразилския модел, знаел как да „ходи" до тоалетната още на 6-месечна възраст. Красавицата споделя, че всичко се случило някак лесно, защото малкият имал свой график. Бенджамин винаги искал да посети тоалетната сутрин и следобед след кърмене. „Пелените замърсяват околната среда. Къде отива всичкият този боклук?", пита моделът, горд от постиженията на Бенджамин.

Хайди Клум е окей с високите токчета

a

Въпреки консервативните разбирания на някои родители по отношение на начина, по който се обличат децата ми, топмоделът Хайди Клум няма никакъв проблем с идеята дъщерите й да носят високи обувки. В интервю през 2018-а Клум споделя: „Много пъти са се опитвали да ме накарат да се засрамя, защото разрешавам на дъщерите ми от ранна възраст да носят токчета за важни събития. Хората се разстройват, когато видят децата ми с токчета, особено в Германия, сякаш е голяма работа. Когато ходим на ресторант, те обичат да се контят. Какво толкова, ако направят няколко стъпки от колата до ресторанта с техните ниски токчета. Докато са добри и имат добри маниери и добри оценки, могат да носят каквото си преценят". За първи път папараците уловиха известната майка с дъщерите й Елене и Лу, обути във високи обувки, когато едната беше на 9, а другата на 4 годинки.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA