Natalia Kern и красотата да си майка

"Вътрешният мир се вижда външно", споделя майката на четири деца и звезда от новата ни корица.

Невена Дякова
Невена Дякова 25 ноември 2022

• Модели: Natalia Kern с Nora, Ava, Alexander и Katya • Фотография: Sarah Orbanic • Грим & коса: Nikki La Rose • Стайлинг: Mahjuba • Локация: La Jolla, California

"Децата ни усещат преди да започнат да ни разбират. Не е нужно животът ни да е перфектен, за да бъдем щастливи – откривайте моменти на радост при всякакви обстоятелства", това е съветът, който Natalia Kern отправя към всяка настояща и бъдеща майка, поела новия брой на GRAZIA Мама в ръцете си. Американският предприемач (от украински произход) в сферата на красотата е категорична, че щастливите жени отглеждат щастливи деца. Самата Наталия построява живота си на добре оформена система от правила, които й позволяват да бъде едновременно добра в работата, отглеждането на четирите й деца – 3 дъщери и един син, но не по-малко пълноценна в отношенията с половинката си Франк.

Ако човек се вгледа в профила й в социалната мрежа Instagram ще забележи, че там цари хармония между всичко споменато по-горе. Ежедневни постове с децата, съпруга, от дома… се редуват умело с представяне на продуктите, които Наталия произвежда за бранда Katya Love skincare – нейното пето дете, създадено с не по-малко любов, развито с много грижа и отдаденост към каузата за чиста и ефективна козметика.

GRAZIA Mama

Natalia е с рокля Nili Lotan, децата носят Zara Kids

Да си майка на 4 деца звучи плашещо за много хора, но очевидно не за теб. Как успяваш да работиш, да се грижиш за тях и да имаш свободно време за любимите ти занимания?

Да бъда родител е не по-малко плашещо и предизвикателно за мен… съзнавам добре отговорността да родиш дете, което да следи всяка твоя стъпка, да се учи от теб, след това да го изпратиш далеч от дома и да го повериш на света, който се надяваш да бъде безопасен и добър към него… Единственият начин да балансирам между работата и майчинството, като не жертвам качественото лично време, прекарано със съпруга ми, е да следвам добре структурирани системи за организация, които съм си изградила през годините. Отлични правила, които служат добре на вас и семейството ви, включително солидна подкрепа помежду ни – това може да бъде живото-променящо за всяка майка.

Мислиш ли, че все още съществува стереотипът, че майката трябва да бъде предимно или само майка?

Всяка стигма е създадена и подкрепена от заобикалящия ни свят. Ние избираме средата си и е напълно окей да не се съгласим с нещата, които не работят в наша полза. Да построим сами живота си, да бъдем който искаме. Ако искаш да си домакиня и майка – чудесно! Ако искаш да се завърнеш на работното си място и да наемеш бавачка – това е твое право и личен избор. Всеки избор има своите предизвикателства и трудни решения. Наша задача, като майки, е да се фокусираме върху решенията, които ще повлияят директно на семействата ни и да не съдим другите жени за техните. Майчинството никога не е лесно, независимо кой път избереш. Помага обаче, когато си заобиколен от подкрепяща и добронамерена среда.

GRAZIA Mama

Палто Malene Birgur, рокля Alexis

Всички искаме най-доброто за децата си, но какво точно значи това?

Съгласна съм. Всеки любящ родител желае най-доброто за децата си. Аз съм американка от украински произход, така че свободата е в ДНК-то на моите деца. Моя задача е да ги науча да почитат и уважават изборите и мненията на другите хора, без да преминават личните си граници. Ще е чудесно, ако децата ми са здрави, щастливи и способни да построят живота на мечтите си. Аз съм тук, за да ги обичам и подкрепям безусловно.

GRAZIA Mama

Ava носи пуловер Zimmerman и обувки Chloe Mallo, Nora е с рокля Reformation и обувки Chloe Mallo, Katya е облечена в Zara Kids и шапка Hampui, Alexander е в Zara Kids, Natalia носи рокля Zimmerman

Вярваш ли в твърдението: ако искаш да отгледаш отговорни деца, възлагай им отговорности и задачи?

Абсолютно. Ние се учим през опита си. Поставям задачи на децата ми, които ще ги научат на специфични умения и ще ги подготвят за живота им като възрастни… от това да подреждат стаята си, да се грижат за домашните любимци, да менажират седмичния си бюджет. Също ги включвам в бизнеса ми и им плащам за малки проекти, като по този начин те научават основата на различни бизнес процеси, как един бизнес става успешен и устойчив, да уважат и ценят стойността на спечелените пари…

Какво те вдъхнови да създадеш свой собствен бранд грижа за кожата?

Моите деца, особено дъщерите ми, са музите, вдъхновили линията Katya Love skincare. От малки обичат да пипат нещата на тоалетката ми и така качеството на продуктите става от първостепенно значение. Въпреки че бюти индустрията предлага какви ли не продукти, списъкът с чиста, ефективна, надеждна и не по-малко важно достъпна козметика не е голям. И така… след като пробвах различни типове продукти, които трябваше да решават нуждите на кожата ми и които да са безопасни за децата ми, стартирах мой личен бизнес.

GRAZIA Mama

Сподели с нас бюти рутината на една съвременна майка.

Майките ще се съгласят с мен, че тя трябва да е бърза и ефективна. Продуктите, които използвам ежедневно са многофункционални, поддържат кожата ми хидратирана и защитена. Започвам деня си с Katya Love тонер, за да събудя и хидратирам кожата си преди тренировка, след това продължавам с Glow Drops, никога не излизам и без слънцезащита с фактор 50+. Стресът, директното излагане на слънчева светлина и недостатъчният сън убиват красотата ни. Ако успявате да ги държите в здравословни рамки, грижата за кожата ви ще се окаже лесна игра. Когато става дума за нощна бюти рутина – основното е почистването на кожата и това да я оставим да подиша и регенерира докато спим. Обожавам да поставям Glow Drop серум с олио за лице, врат, деколте, нокти и хидратация на косата. Camera Ready олио за лице е истинско чудо с множество позитивни ефекти за кожата!

Какво правиш, когато не се чувстваш във форма по някаква причина?

Позволявам си такива моменти, това е естествено, особено когато съм уморена… Опитвам се да си почина и да презаредя за следващия ден. Рядко се чувствам ослепителна, събуждайки се в 4 и 30 сутринта, карайки децата на училище, готвейки, чистейки, работейки… предпочитам естествена визия. Грим "без грим", здрава сияйна кожа, чиста коса и малко руж – това са моите основи.

GRAZIA Mama

Елек Isabel Marant, панталон Zimmerman

Споделяш ли тези моменти от ежедневието в социалните ти канали или предпочиташ да ги оставиш в личното пространство?

Държа на личното си пространство, а понякога социалните мрежи могат да бъдат много предизвикателна среда. Съсредоточавам се върху стойността на постовете, които създавам не върху моменти от личния си живот. Често си взимам почивки от социалните си канали, за да се посветя на себе си, семейството и работата. Аз съм една щастлива работна пчела. Моята лаборатория е моето щастливо място – често се губя в процеса и дори забравям напълно социалните мрежи.

Кой е най-ценният съвет, който би дала на всяка майка, четяща това интервю?

Бъдете добри към себе си! Вътрешният мир се вижда външно. Щастливата майка отглежда щастливи деца. Децата ни усещат преди да започнат да ни разбират. Не е нужно животът ни да е перфектен, за да бъдем щастливи – откривайте моменти на радост при всякакви обстоятелства. Това е най-добрият урок, който може да предадем на децата си.

GET THE COVER LOOK: Nora носи рокля Reformation, AVA е облечена в топ H&M и пола Vince, Natalia е с пуловер и пола Vince, Alexander и Katya носят Zara Kids

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA