Запознайте се с журито на GRAZIA Mother&Kids Awards

Наградите ще отличат най-добрите производители, вносители и услуги в сектора, насочен изцяло към децата и техните родители.

19 март 2024

Новият ни специален проект GRAZIA Mother & Kids Awards поставя акцент върху най-важните етапи в живота на всяка жена, а именно бременността и майчинството. 

Компаниите имаха възможност да кандидатстват в различни категории и да получат признание и разпознаваемост. Кандидатурите ще бъдат разгледани и прецизно оценени от жури, членовете на което притежават експертиза и признание в сферата. То се състои от изявени представители на педиатричните и здравните среди, специалисти и инфлуенсъри, тясно профилирани в продуктите и услугите за майки, бебета и подрастващи:

Mother and Kids - жури Ася Демирева

Ася Демирева, IBCLC, консултант по кърмене и лекарски асистент

Ася Демирева е един от първите консултанти по кърмене в България с над 15 години опит. Обучена е по програма на Уницеф, а впоследствие се сертифицира и към Борда на консултантите по лактация. Aся завършва Медицински университет със специалност "Лекарски асистент". Има две деца и сумарно 4,5 години личен опит с тяхното кърмене. Освен при личните си контакти с жените, които се нуждаят от консултация, Ася не спира да пише и говори за кърменето - пише статии, изнася лекции, няколко години е главен редактор на списание "Моето дете". Тя създава "Слънчогледи - училището за родители", в което помага на младите родители да се подготвят за раждането и живота с бебето с достъпна и обоснована информация. 

Mother and Kids жури - Нина Йорданова

Нина Йорданова, клиничен логопед, хранителен терапевт, специалист ранно детско развитие

Логопед с 38 годишен стаж, хранителен терапевт, специалист ранно детско развитие. Притежава сертификати за ползване на тестове за ранно детско развитие, сред които Мюнхенска функционална диагностика на развитие MFED. Разработва собствена система за оценка на уменията за учене през игра PTESS. Създател на множество терапевтични техники, сред които Система за хранителна терапия и нетрадиционни техники за постановка на звукове. Съавтор на Български детски жестов език - четвърти по ред Детски жестов език в света. Тя е един от четиримата притежатели на диплом за Монтесори терапия в България. Представител е на Сдружение Частно практикуващи логопеди (СЧПЛ) в европейския комитет за логопедия ESLA, основател на сдружение Частно практикуващи логопеди. Освен това е и член е на борда на Европейския комитет по логопедия, към Европейския парламент. 

Mother and Kids жури - Виржиния Николова

Виржиния Николова, главен редактор на сп. "9 месеца"

Филолог по образование и главен редактор на "9 месеца'' по призвание, както често се шегува самата тя. За нея каузите на медията, насочени към бъдещите и настоящите родители, са лична мисия и причина да вярва, че децата са най-ценната инвестиция. Филологията ѝ дава особено възприятие за света, в чиято основа са вълнението от красивия език и силата на думите. Вдъхновение за всичко, което прави в професионален аспект, намира в своята дъщеря и сплотения екип на "9 месеца''.

Mother and Kids жури - Ива Иванова

Д-р Ива Иванова, педиатър и клиничен хомеопат

Д-р Иванова е част от екипа на ДКЦ Вита от 2018 г. в ролята си на педиатър. Завършила е Медицински университет в София през 2004 г., като специалността, която е избрала е педиатрия. През 2019 г. става сертифициран клиничен хомеопат. През годините е работила в Пета МБАЛ гр.София, като ординатор в детско отделение, в Университетска болница Лозенец, като специализант педиатрия, както и в телевизия "Здраве" като водещ в студентско предаване "in vivo".

Mother and Kids Awards жури - Антоанет Пепе

Антоанет Пепе, инфлуенсър

Антоанет създава блога за мода, лайфстайл и здравословен начин на живот "Letters to Antoinette", а успехът му води до редица естествени продължения на нейната история - YouTube канал, дебютният роман "Розовият балон" и акаунти в социалните мрежи, които събират стотици хиляди последователи, готови да проследят всяка нейна крачка. Измежду обичайните теми, Ети отделя внимание на красотата и мотивацията, но нейната основна движеща сила остават малките София, Сиена и Матиас - най-голямото вдъхновение в работата и само една от причините тя да влезе в експертното жури на Mother & Kids Awards.

Mother and Kids Awards - жури Д-р Тоня Станкова

Д-р Тоня Станкова, акушер-гинеколог

Специалист акушер-гинеколог с над 10 години медицински опит. Завършва обучението си в Медицински университет в София, след което специализира във ВМА и Майчин дом - София. Има различни участия и множество публикации в български и международни научни форуми и списания. Работи активно в сферата на онкогинекологията, ендокринната и естетична гинекология. 

Mother and Kids Awards - жури Радостина Гайдарова

Д-р Радостина Гайдарова, лекар по дентална медицина, нутрициолог, инфлуенсър

Радостина е майка на три деца, лекар и нутрициолог и човекът, който стои зад прозвището Dr Modern Mommy в социалните мрежи. Тя споделя активно и разпалено за опита от отглеждането на своите деца - за емоциите, радостите и трудностите в майчинството, опитвайки се да докаже на всяка майка, че не е сама в нито едно предизвикателство. Нейната най-голяма страст са храненето и опознаването на нови светове и култури.

Mother and Kids Awards - жури  Кина Николова

Д-р Кина Николова, педиатър и неонатолог

Д-р Кина Николова е специалист педиатър и неонатолог с над 25 години медицински опит, началник на отделението по Неонатология във Велико Търново в последните 12 години. Завършва обучението си в МУ Плевен, след което специализира в София. Има различни участия в български и международни научни форуми по проблеми на неонатологията - интензивно лечение и дихателна реанимация на новородени деца, неврологични заболявания в неонаталния период, ултразвукова диагностика, неонатални инфекции и др. През 2021 г. получава приз от Българския лекарски съюз за дългогодишната й дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на неонатологията. 

Ася Иванова

Ася Иванова, онлайн редактор на сп. GRAZIA

Журналист с богат опит, част от медийния свят от 2007 г., Ася попада в екипа на Attica Eva преди 11 години. Благодарение на разностранните си интереси, тя пише за всичко: книги, мода, здраве, красота… През 2023 г. се присъединява към GRAZIA в ролята на онлайн редактор. Със своите познания и опит в медиите, тя е ценен член на екипа, който винаги се стреми да поднася актуални и интересни материали на читателите на уебсайта. Другата ѝ, по-голяма роля е на майка на две момчета, които всеки ден я учат да открива света по нови начини. В свободното си време обожава да пътува и да открива нови културни и гастрономически изживявания.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA