Майко мила!

Разговор с Елисавета и Красимира

02 януари 2019

Те са Елисавета, или Майко Мила, или Летящата Козила Ерато, както я познават във Facebook, или майка на три деца, и Красимира, известна още като Красита, майка на едно. Обичат да пътуват, да ядат, да се смеят на каквото могат. Енергията им изглежда неизчерпаема, макар и двете да твърдят, че не са супер-герои, Батман или Дороти от „Вълшебникът от Оз", гледайки какви ги вършат, понякога просто не им вярваме.

Имате общо 4 деца, два сайта, една книга... какво друго общо имате?
Eлисавета: И двете сме невероятно изморени, разсеяни и някой ден просто някоя от нас ще падне в отворена шахта или от висок тротоар и дотам ще бъде нашия проект. Инак, и двете обичаме да се смеем, грачейки, и да ядем. Ужасно много обичаме да ядем. малко е тъжно, но факт. Обичаме постоянно да цъкаме на телефоните си в интернет, защото сме малко невротизирани и вечно забравяме нещо.
Красимира: Наскоро открихме, че и двете ни е удряла люлка по главата като деца и след това сме се забивали с шейна в бор – мисля че това до голяма степен е предопределило битието ни.

Как се роди идеята за „Майко мила"? Как набра скорост?
Елисавета: Ами идеята отдавна я имах в главата си, поне от 2-3 години, но си знаех, че сама няма как да я осъществя. Та, когато тази велика блогърка Красимира, която разсмива половин планета, роди, веднага й писах и още октомври 2015-а започнахме да работим. Уви, не стана толкова бързо и излязохме „в ефир" чак на 13 април 2016г.
Красимира: Докато бременеех и след като родих, си мислех, че цялото това неописуемо нещо, което изживявам, трябва да го разкажа на повече хора, ама да е смешно. В същия момент роди и тя, и като се видяхме три пъти на някакви протяжно-досадни разходки с деца, и започнахме да си говорим, стана ясно, че ще правим нещо по-голямо.

Майко мила!

Какво друго освен блога правите заедно? Обичате да хапвате заедно?
Елисавета: Ние не хапваме точно. Ние ядем с жар и себеотдаване. По-скоро бих ви казала какво БИХМЕ ПРАВИЛИ заедно, ако имахме някакво свободно време. Бихме отишли на почивка, бихме се кикотили, бихме се разхождали и спали, и работили, работили, работили, защото най-хубавите ни неща се получават, когато сме заедно.
Красимира: Скоро ще ходим заедно в Сицилия и ще им покажем на тия хора как се ядат маслини и се пие вино. Иначе, доста се смеем, но винаги може още. Бихме направили още сто неща в МАЙКО МИЛА и извън него, и вероятно ще ги направим. 

Има ли теми табу за доброто чувство за хумор? Има ли неща, с които не си позволявате да се шегувате?
Елисавета: Да, има и това е човешката мъка. По принцип човек трябва да е чувствителен за разбиранията на аудиторията си и да я щади.
Красимира: Не се шегуваме с чужди емоции, чувства, вълнения, особено ако са болезнени. Обикновено най-вече се самоиронизираме.

Как оспорвате митове като този, че чувството за хумор или пък сексът изчезват с раждането?
Елисавета: Като правим секс и се смеем до припадък. И двете неща до припадък. Ние и без това сме обикновено на ръба на припадъка. Я от нерви, я от умора.
Красимира: Създадохме МАЙКО МИЛА – от това по-голямо доказателство, че хуморът не само не изчезва, а се умножава, няма. А за секса какво да кажем – я вижте Елисавета, тя е родила три пъти, това не става с опрашване, като тополите. Аз също нямам какво да оспорвам, защото за мен сексът не е мит.

Какви деца бяхте?
Елисавета: Аз персонално бях една катастрофа. Заблеяна, разсеяна, с учебници като баници, с двойки по френски. Чак в университета се оправих и то относително. Благодаря на родителите ми, че ме изтърпяха, но пък какъв ли избор са имали и те.
Красимира: Горе-долу същата. Блеех в небето, докато ходех, и се спъвах на всяка крачка, смених 4 училища в първите 6 години, никога не се научих да уча наизуст, но пък бях добронамерена.

Интевю: Владимира Николова
Фотография: Марица Колчева


Прочетете цялото интервю на страниците на сп.Grazia този месец.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA