Жена на годината 2016

Една незабравима гала вечер...

02 януари 2019
На 1 декември 2016 г., с официалното партньорство на PANDORA и Rubella, в препълнената зала 3 на НДК се проведе 11-ото поредно издание на „Жена на годината” на списание Grazia, които бяха избрани чрез онлайн вот.

Eдна след друга победителките на вечерта, получили най-много гласове от читателите на Grazia, се качваха на сцената, за да получат своята бляскава статуетка.Още с влизането в залата дамите се отдадоха на сладки изкушения, любезно предоставени от DUNKIN’ DONUTS. 

Жена на годината 2016
Галавечерта започна с номинациите в категория "Култура”, в която отличието беше присъдено на Гергана Мудова. Наградата й беше връчена от кинорежисьора Димитър Коцев – Шошо, автор на високо оценения от критиката филм „Маймуна”. 
 
Жена на годината 2016

В актуалната категория Хайтек и иновации беше отличена създателката на платформата Digital Kids Ивелина Атанасова, която излизайки на сцената благодари за вдъхновението на собствения си син. Наградата й беше връчена от Боян Бенев предприемач и основател на Gainam.

Жена на годината 2016

 
Жена на годината 2016
Логично последвалата категория Интернет изведе на сцената програмният директор на Дарик Радио Константи Вълков, който сподели, че единствените статии в онлайн пространството, които покани победителката в тази категория – онлайн фитнес инструкора Руми Илиева. 
 
Жена на годината 2016
Категория „Общество” беше повод за една от най-емоционалните речи на вечерта – тази на победителката Биляна Савова от фондация МС - „Мога сам”. Наградата й връчи тв водещият Ники Кънчев, който призова всички в залата да помогнат с каквото могат на каузата на Биляна, в подкрепа на хората с множествена склероза. 

Жена на годината 2016

 
Жена на годината 2016

Във винаги оспорваната категория Бизнес категоричен фаворит беше изпълнителният директор на LIDL България – Милена Драгийска-Денчева. От сцената тя сподели, че визитките на дамите от основната мисия на конкурса „Герои всеки ден” ще й осигурят храна за творчески размисъл за много месеци напред. Дамата беше удостоена с приза „Жена на годината” от водещият на бизнес наградите на списание Forbes – Михаил Дюзев. 
 
Жена на годината 2016

Последва категория „Моден дизайн”, където абсолютен фаворит се оказа дебютантката Зора Романска. Тя беше подкрепена на сцената от своите колеги в бранша Соня Атанасова и Силвана Данаилова, от модна къща PRINESS FASHION STUDIO, създали своя собствена марка преди години, вдъхновени от силната, дръзка и модерна жена. 

Жена на годината 2016
Дебютна беше и категорията Медицина, където се състезаваха пет успешни дами, завоювали сърцата на пациентите си с талант, смелост и грижа. Тук статуетката заслужено беше присъдена на две дами от екипа на болница за женско здраве „Надежда” – д-р Михова и д-р Чачева, за извършена от тях вътреутробна операция. На сцената отличието им връчи д-р Костас Пагидас от дерматологична клиника Derma Act. 

Жена на годината 2016
Последва атрактивната категория Телевизия, където се състезаваха пет от най-популярните български телевизионни лица. Фаворит тук беше тв водещата Гала, която получи своята награда от тв звездата Ути Бъчваров. 

Жена на годината 2016
В категория Модели беше отличена 17-годишната Деси Савова, която надви конкуренция, съставена от още четири световноизвестни лица от модния подиум. Призът й беше връчен от модният фотограф Константин Кръстев Коко.

Жена на годината 2016
Последва вдъхновената от модата категория Личен стил, където лидер беше Роди Радичков. Статуетката дойде от ръцете на един от най-стилните мъже в страната - Заки Соколов. 
 
Жена на годината 2016


В категория Музика призът попадна достойно в ръцете на Поли Генова, която сподели, че още преди няколко години, докато била гост на церемонията, си пожелала тайничко да стъпи на сцената на „Жена на годината” – като изпълнител. В тази вечер мечтата й се сбъдва, правейки я и победител. Статуетката й беше връчена от Мартин Роберто - DJ, продуцент и музикален директор на FM+. 
 
Победителката в категория Актриси – Радина Думанян, беше изпратила свой представител на церемонията – журналистът Мила Иванова, която заяви от сцената, че „освен добра актриса, Радина е и добър човек, и че ще доказва всеки ден от тук нататък, че заслужава тази награда”. Актьорът и режисьор Ники Илиев, беше там, за да поднесе наградата в тази оспорвана категория.
 
Жена на годината 2016
Последна, но не по-важност беше категория Спорт. В нея категорични победители за поредна година бяха момичетата от Ансамбъла по художествена гимнастика. От сцената, през сълзи, те благодариха на връчващия наградата - волейболиста Владо Николов, както на треньорите и на почитателите си, и обещаха, че ще предадат щафетата и на момичетата от новия ансамбъл. Петте гимнастички бяха избрани и за носители на наградата „Послание във времето”, която GRAZIA осъществява в партньорство с PANDORA. Така те наследиха първия носител на тази награда от миналата година –Белослава, която беше лично там, за да им връчи приза. Вдъхновени от таланта на победителките на вечерта, PANDORA подариха на всички тях уникални бижута с пожелание да подчертаят най-важното - своята индивидуалност.

Жена на годината 2016
По време на вечерта нашите парньори от Rubella ни припомниха какво означава женственост като се погрижиха да има подаръци за всички гости с послание да бъдат женствени във всяка възраст и да ценят красотата си.

Жена на годината 2016
А основната мисия на събитието - Герои всеки ден, даде възможност на гостите в елегантно подредената зала да станат свидетели на видео филми, представящи малките стъпки на 15 жени с големи сърца. Жени, незабелязани от медиите, но оценени през последните няколко месеца на страниците на списание GRAZIA от популярни публични личности заради действията им, с които променят живота на хората около тях в позитивна посока. 

Жена на годината 2016

Малко преди финала водещите Ана Пападопулу, във великолепна червена рокля на PRINCESS Fashion Studio и с уникални бижута PANDORA и нейният партньор на сцената Дарин Ангелов повикаха на сцената 15-те дами в мисията „Герои всеки ден”, чиито постижения бяха представени с три видео блока по време на цялата церемония. Дамите получиха пелeрини  - символ на техния героизъм, с блясково златно птиче от страната на златното им сърце и красиви букети от Bloom Room.

Жена на годината 2016


Жена на годината 2016


Нежното присъствие на Белослава в компанията на Антони Рикев, Прея и Поли Генова с неотразимите LaTida на сцената допринесоха за незабравимото прекарване на гостите. Сред Нашите партьори отново бяха Domaine Boyar, една от най-успешните български винени компании, които са се погрижили да пием прекрасни вина. 

Жена на годината 2016


А в унисон с предстоящите най-светлите празници, всяка от победителките получи специална бутилка енотечно вино, а за визията на целия екип се погрижиха артистичните екипи на Stephan и Max Factor. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA