Български филм отива на фестивала в Норвегия

42-ото издание на  Международния фестивал на късия филм „Kortfilmfestivalen” започва на 12 юни и ще продължи четири дни в норвежкия град Гримста. Стилиян Стоянов е актьор от Пловдивския драматичен театър и неговият „Soledad” влезе в селекцията на лентите, които ще бъдат показани на фестивала. След успешната премиера по време на София Филм Фест сега талантливият българин ще покорява сърцата на зрители от цял свят.

„Kortfilmfestivalen” е едно от най-престижните киносъбития в Норвегия. То се организира от авторитетни имена в областта на изкуството – представители на норвежкото културно министерство и творческите гилдии, свързани със създаването на филмово изкуство.

Късометражният „Soledad” на Стилиян Стоянов е не само гордост за българското кино. Той е повод да се замислим защо в продължение на 10 години български филм не е попадал в конкурсната програма.

Стилиян Стоянов е режисьор и автор на сценария и засне 15-минутния „Soledad” през 2018 г., Оператор на лентата е Кирил Проданов. Във филма участват Анна Банкина, Михаил Стоянов, Петър Стоев, Георги Иванов, Георги Георгиев.  Те разказват история за изненадваща среща на необичайно място. Двама души в търсене на това, което им липсва. Как ще реагират един на друг във време на разпад на човешките взаимоотношения? 

Стилиян Стоянов завършва НАТФИЗ в класа на проф. Снежина Танковска. Освен в „Дебелянов и ангелите” - един от най-емоционалните и впечатляващи спектакли, които българската сцена е виждала, Стилиян участва и в „Крал Лир”, „Дисни трилър",  „Сестри Палавееви”, „Одисей”.

Soledad

Soledad

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA