Елън Дидженеръс разкри детайли за сексуално посегателство

Движението #metoo ще остане в историята с множество противоречия. От една страна за пръв път от може би векове жените (и мъжете), които са били обект на сексуално насилие бяха искрено изслушани и думите им бяха взети сериозно. От друга обаче не липсваха и хора, които прегърнаха възможността за лесна слава, и съчиниха фалшиви обвинения. Може би най-притеснителният аспект от този феномен, е, че преплитането на тъжната истина с лековати лъжи, отнема от тежестта на искрените признания.

Събитията, за които сподели американската актриса, водеща и гей икона Елън Дидженеръс звучат повече от правдоподобни, макар и да не могат да бъдат доказани. В интервю с Дейвид Летърман за платформата Netflix, тя разказа за тормозът, който е изживяла в ръцете на своя втори баща. Всичко започва, когато нейната майка Бети е диагностицирана с рак на гърдата. Историята звучи почти абсурдно и се развива, когато Елън е на 15 години.  „Един ден, докато майка ми беше извън града, той ми съобщи, че случайно е намерил бучка в нейния бюст и се налага да провери и мен.”- сподели, Дидженеръс, която не за пръв път говори за преживяната травма, но чак сега си позволява да я опише с подробности.

Елън Дидженеръс 2

Очевидно тези „прегледи” продължават известно време и, когато Елън се престрашава да каже на майка си, тя отказва да й повярва и остава с втория си съпруг (който вече е покойник) още почти 20 години, след което го напуска, защото той непрекъснато сменя своята версия за случилото се. „Не трябваше да се опитвам да предпазя нея, а да предпазя себе си.” – споделя още водещата и допълва, че единствената причина сега да коментира миналото си е, за да окуражи други жертви на сексуално насилие да говорят открито и без страх за своите проблеми.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA