Gucci вече има директор по културното многообразие, справедливостта и приобщаването

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 02 август 2019

Gucci обяви назначаването на Рени Тирадо на поста директор по културното многообразие, справедливостта и включването, като част от плана за подобряване на корпоративната култура, който марката обяви през февруари тази година. Рени ще работи в Ню Йорк, под прякото ръководство на изпълнителния директор Марко Бизари.

Основната задача на Тирадо е да разработи и приложи стратегия за създаване на по-приобщаващ екип в компанията, не само в главния офис, но и във всички региони, във фабриките и магазините. Новата система на работа с персонала ще засегне всички позиции, включително помощниците по продажбите и складовите работници. Рени ще разработи инициативи като подкрепа за малцинствата и ще координира участието на компанията в програмата на УНИЦЕФ за предоставяне на образование на подрастващите момичета.

Рени Тирадо
Рени Тирадо

Тирадо вярва, че всички човешки контакти се основават на взаимно уважение, приобщаване и многообразие, особено що се отнася до бизнес отношенията. Тя отбеляза, че тези принципи са ключови и са основен приоритет във всеки бизнес модел. По-рано Тирадо заемаше ръководната позиция по многообразието и включването в бейзболната Висшата лига и разработи много успешни стратегии и програми за създаване на благоприятна среда за равни права.

Припомняме, през февруари компанията Gucci  беше обвинена в расизъм и звезди от световна класа обявиха бойкот на модната къща - рапърът 50 Cent например публично изгори фланелката си Gucci и обеща да се отърве от всички дрехи на марката. Може би тази ситуация се е превърнала в един от поводите на настоящото решение на ръководството.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA