Леонардо ди Каприо дари 5 млн. долара за борба с пожарите в Амазония

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 27 август 2019

Леонардо ди Каприо е бесен, че медиите реагират вяло на бедствието и едва в последните няколко дни отразяват трагичната ситуация с амазонските гори. Лео, който е дълбоко загрижен за природата, многократно е призовавал световните лидери да вземат отношение по въпроса и да се обърне внимание на ситуацията в Амазония. Фондът EPF (Environmental Protection Fund), в който участва и вдовицата на Стив Джобс, обяви, че средствата са вече налични и могат да бъдат използвани по предназначение.

Сумата от 5 милиона долара ще бъде дарена на индиански племена и пет местни организации, които се занимават с опазване на околната среда и борбата с пожарите в амазонските гори.

От момента на създаването си, фондацията, кръстена на Лео, е събрала и дарила около 100 милиона долара за различни каузи, свързани с опазване на природата.

Преди ден световните агенции съобщиха, че опустошената от пожари площ в Боливия е достигнала 950 000 хектара. Огромни са пожарите както в Бразилия, така и в Перу, като размерите на унищожените площи на амазонската гора се увеличават с всеки изминал ден.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA