Дяволът носи Прада и... пее: известният филм се превръща в мюзикъл!

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 19 септември 2019

Мюзикълът, вдъхновен от популярния филм „Дяволът носи Прада", ще се появи на Бродуей на 14 юли 2020 година. Никой не знае кой ще изиграе ролите, които прославиха Мерил Стрийп, Ан Хатауей и Емили Блънт. Но вече е известно, че музиката за мюзикъла ще бъде написана от Елтън Джон.

Официалното съобщение гласи:

„Анди, амбициозна млада писателка от Ню Йорк, получава работа в престижно списание. Опитвайки се да оцелее под ръководството на стилния си, но ужасен шеф, тя попада в капана между мечтите си и цената, която трябва да плати за новата реалност. „Дяволът носи Прада" е нов мюзикъл, който ще придаде на популярния филм свеж облик. Понякога най-добрите модни заявки са изпети."

Дяволът носи Prada

Какво пък, звучи доста добре.

Припомняме, че филмът е заснет по бестселъра на Лорън Вайсбергер и получи номинация за Оскар за най-добра актриса (Мерил Стрийп). Обикновено се случва точно обратното - популярните мюзикъли се превръщат във филми, но адаптациите на филмовите хитове също са се превърнали в традиция на театъра в Бродуей. Например такива картини като „Красота", „Тутси" и „Мулен Руж" зазвучаха по нов начин във всеки смисъл на думата.

Дяволът носи Prada

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA