Кейт и Уилям се възмутиха от коментарите на радиоводещ по адрес на дъщеря им

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 26 ноември 2019

Членовете на кралското семейство често пренебрегват всякакви слухове, отнасящи се до себе си и рядко коментират атаките на пресата, но когато става въпрос за децата им, монарсите не могат да мълчат. Тези дни Кейт Мидълтън и принц Уилям се застъпиха за дъщеря си принцеса Шарлот. Причина за конфликта станаха изявленията с шеговит характер на радиоводещия на BBC Radio 1 Грег Джеймс. Радиоводещият обсъди в ефир снимките на принцесата в първия ù учебен ден в училището Thomas’s Battersea. На една от снимките Шарлот се изправя на пръсти и се ръкува с директорката на училището Хелън Хаслем, което е предизвикало и възмущението на Джеймс.

„Видях тази снимка и казах в ефир: „Кой, по дяволите, се ръкува с учителя си в първия учебен ден?!”, коментира радиоводещият. Няколко дни по-късно Грег Джеймс, заедно с други служители на радиото, посетиха двореца Кенсингтън. Джеймс обаче не очакваше, че Кейт и Уилям ще се приближат към него, за да изяснят ситуацията.

„Те ми казаха: „Слушахме радиото онази сутрин, когато Шарлот тръгна на училище, и искаме да поговорим за това, което казахте за ръкостискането...” И аз: „О, Господи!” Оказа се, че те са ме чули, когато казвам, че това училище е твърде елитарно, след като учениците трябва да се ръкуват всеки ден с учителите. Училищата по мое време не бяха такива. Достатъчно бяха просто усмивките”, казва Джеймс.

След разговора, той увери публиката, че всичко е наред и те са се разбрали по въпроса.

Кейт и Уилям

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA