Какво свързва Мишел Обама и Джулия Робъртс?

Бившата първа дама на Щатите и една "хубава жена" от Холивуд се обединяват, за да помогнат на младите момичета в Азия.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 04 декември 2019

През октомври Мишел Обама обяви, че в календара ѝ за последните дни от 2019-а присъства едно много специално пътуване до азиатския континент. Именно тогава бившата първа дама на Съединените американски щати сподели, че към нея ще се присъединят „специални гости", а днес стана ясно, че най-популярният сред тях е актрисата Джулия Робъртс. Две от най-големите фаворитки на широката аудитория ще бъдат главните действащи лица в редица събития, организирани от фондацията на семейство Обама, която подкрепя образованието на младите момичета.

Мишел и Джулия ще бъдат в Куала Лумпур между 10 и 14 декември, но имат предвидена отбивка във Виетнам, където ще посетят Obama Foundation’s Girls Opportunity Alliance. По-голямата част от мероприятията ще бъдат недостъпни за аудиторията, но на 11 декември онлайн ще бъде излъчен специален панел с двете дами (05:00 ч. българско време на 12 декември – бел.ред.) В кулминационното събитие участие ще вземат още 200 лидери от 33 азиатски държави, а цялостната идея на проекта е чрез редица обучения, workshop-и и лекторски срещи, младите момичета да бъдат стимулирани и ангажирани в обществен план. Според официална информация, публикувана на уеб сайта на фондацията, целта на пътуването е „среща с местните момичета и организации, които им помагат да реализират пълния си потенциал чрез своето обучение."

Това далеч не е първият път, в който Обама и Робъртс работят заедно. През януари актрисата от "Хубава жена" взе участие в рекламно видео на Obama Foundation, заедно с много други известни личности, сред които Мерил Стрийп, Ан Хатауей, Дейвид Бекъм, Джон Леджънд и Натали Портман.

След като информацията за пътуването на г-жа Обама бе оповестена в медийното пространство, самата тя разкри, че повече от 98 милиона млади момичета нямат достъп до училище: „Точно това е причината да работим здраво, да създаваме организации, които да подобряват живота на момичетата всеки изминал ден и да ги превръщат в лидери. Ако момичетата ходят на училище, те не само ще се чувстват добре в своите очи, но и в тези на обществото".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA