Меган и Хари се оттеглят от кралското семейство

Херцогът и херцогинята на Съсекс правят „стъпка назад" от задълженията си на старши членове на британското кралско семейство.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 януари 2020

В навечерието на рождения ден на Кейт Мидълтън, друга новина успя да изплува на повърхността и да шокира всички медии и почитатели на кралското семейство по света. Изпращайки година, в която непрекъснато бяха във фокуса на обектива, принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че се оттеглят от кралското семейство и започват да работят, за да се издържат самостоятелно. „След няколко месеца коментиране помежду ни, решихме тази година да направим преход, за да дадем началото на прогресивна нова роля в тази институция", разкрива двойката в официално съобщение, което публикува в Instagram. „Планираме да балансираме времето си между Обединеното кралство и Северна Америка, продължавайки да подкрепяме задълженията си към кралицата и нашия патронаж", продължава изявлението,

165

„Този географски баланс ще ни позволи да отгледаме сина си с уважение към кралската традиция, в която е роден, но същевременно ще ни позволи да се фокусираме върху следващата глава, в която е и лансирането на нашето ново благотворително начинане." Вълнуващата стъпка, която херцогът и херцогинята на Съсекс предприеха само ден след завръщането си към задълженията в кралския календар, включва и финансова независимост. Меган и Хари се отказват от минималното държавно финансиране, което до този момент покриваше техните разходи и ще започнат работа – нещо, което до този момент не им бе разрешено. По-рано тази сутрин в интернет пространството се появи любопитната подробност, че никой от вътрешния кръг на семейство не е знаел за решението на двамата влюбени и че всички са научили за това от официалното оповестяване в социалните мрежи, заедно с нас. Дали това означава, че внукът на Елизабет II се отказва от реда на престолонаследие, предстои да разберем, но това определено е голямата новина на деня.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA