Емоционалното сбогуване с Коби и Джиана Брайънт

На сърцераздирателен помен в Лос Анджелис семейството и приятелите на баскетболната легенда се събраха със звездите на Холивуд за едно последно "сбогом" с него и дъщеря му.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 февруари 2020

Лос Анджелис използва понеделник вечер, за да се сбогува с великия Коби Брайънт и дъщеря му Джиана, които загинаха при катастрофа с хеликоптер в края на януари. Мемориалът се състоя в Staples Center под наслов „празник на живота", имайки за цел да представи всички важни моменти от живота на баскетболната легенда и неговото семейство. Когато съпругата на Коби Ванеса обяви новината в Instagram, тя обясни и символиката зад избраната дата – 24.02.2020. Джиана е носила фланелка с номер 2, Коби – такава с номер 24, а 20 е броят години, в които Коби и Ванеса са били заедно.

Брайънт започна речта си, като сподели спомени за дъщеря си: „Джиана е невероятно сладка и нежна душа. Винаги беше замислена. Тя беше момичето на татко, но знам, че обичаше и своята майка. Тя беше един от най-добрите ми приятели”, казва Ванеса в емоционалното си изявление, „Коби винаги казваше, че прилича на мен - тя имаше моя огън, моята личност и моя сарказъм, но беше нежна и обичаща отвътре. Няма да можем да я видим в гимназията с голямата си сестра Наталия. Не получихме възможността да я научим как да управлява кола. Няма да мога да ѝ кажа колко прекрасно изглежда в сватбения си ден. Никога няма да видя момиченцето си да се разхожда, да танцува с баща си или да има собствени деца." „Всеки ден ми липсваш", продължава тя, преминавайки към своята „сродна душа": „Не можах да го видя като знаменитост, нито като просто невероятен баскетболист. Той беше моя сладък съпруг и красивия баща на нашите деца. Нямам представа как съм заслужила мъж, който ме обичаше и искаше толкова много."

1962

Ванеса сподели на публиката, че Коби е използвал един Свети Валентин, за да ѝ подари истинската тетрадка и синя рокля, които Рейчъл Макадамс използва в „Тетрадката": „Надявахме се да остареем заедно като във филма. Обичахме се с целите си същества, двама съвършено несъвършени хора, създаващи красиво семейство и отглеждащи нашите сладки и невероятни момичета. Той никога не оставяше тоалетната седалка вдигната. Винаги казваше на момичетата колко са красиви и умни. Той ги научи как да бъдат смели", казва още тя в емоционалната си реч, в която спомена, че Бог е знаел, че Джиана и Коби не могат един без друг, затова ги е взел „заедно в небето".  

815

Ванеса и Коби се венчаят през 2001 г., тя всъщност е била първата му приятелка - запознали се, когато е била на 17 години. Дни след трагичната катастрофа на 26 януари, Ванеса наруши мълчанието си в Instagram, изпращайки своята благодарност на „милионите хора, които проявиха подкрепа и любов през това ужасяващо време".

На сърцераздирателната служба са присъствали Дженифър Лопес и Алекс Родригес, както и Джей Зи и Бионсе, която изпълни своите песни „XO" и „Halo".

Кристина Агилера също се качи на сцената, за да почете паметта на 41-годишния играч на Lakers, като изпълни песента „Ave Maria" на италиански в чест на Коби, който говори шест езика, включително италиански. Брайънт е прекарал част от детството си в Италия, където за първи път започва да играе баскетбол.

Алиша Кийс не пропусна да разплаче публиката с емоционалното пиано соло на Лунната соната, която по думите на дългогодишния приятел на Коби и настоящият генерален мениджър на Lakers Роб Пелинка, той е научил, за да може да изпълнява пред любимата си Ванеса.

Междувременно, г-жа Брайнът обяви, че завежда дело срещу Island Express Helicopters, защото продължава да смята, че катастрофата е причинена от небрежност от страна на пилота и експлоатационната структура на превозното средство. Можете да изгледате емоционалните кадри по-горе, препоръчваме ви обаче да приготвите необходимото количество носни кърпички, защото определено няма да се справите без тях. Нека да почиват в мир!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA