Отлагат премиерата на новия филм за Джеймс Бонд заради коронавируса

Очевидно ще трябва да почакаме, за да видим "Смъртта може да почака"...

Милиони фенове по света очакваха с нетърпение премиерата на 25-ия филм от поредицата за Джеймс Бонд, който носи заглавието „Смъртта може да почака". Първоначално обявената дата за световната премиера бе 10 април, но студиото на продукцията взе решението да прескочи пролетта и лятото, и да обяви есенна дата за реализирането на лентата. Последният филм с участието на Даниел Крейг ще получи своята бляскава премиера на 12 ноември в Обединеното кралство, а в останалата част от света ще се завърти от 25 ноември. Причината? Коронавирусът.

Ръководството на Metro-Goldwyn-Mayer вече отмени престурнето и други събития, свързани с промотирането на филма заради непрекъснато разпространяващия се вирус. Продуцентите на лентата Майкъл Уилсън и Барбара Броколи споделиха, че решението е взето „след внимателно обмисляне и оценка на глобалните кинопазари".

456125

Това е първата мащабна стъпка на Холивуд, след като разпространението на заразата започна и в страни от Европа. Феновете на поредицата дори публикуваха отворено писмо със заглавие "No Time for Indecision”, намигвайки към заглавието на лентата. Други, от своя страна, изразиха своето притеснение, че отмяната на премиерата ще се отрази катастрофално на резултатите в боксофиса.

Предстоят още няколко големи премиери през следващите месеци, дали и те ще останат повлияни от препоръката да не се посещават твърде населени места, все още не е ясно. Специалисти вече изчислиха, че тъй като повечето кина в Китай, Южна Корея и Италия вече са затворили врати, това ще донесе на компаниите загуби от близо 5 милиарда долара. Ние по-скоро вярваме, че няколкото месеца отгоре няма как да навредят на качеството на филма, даже биха засилили интереса към него още повече.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA