Кои са най-търсените известни жени в Google?

Световната софтуерна корпорация разкри кои са най-известните жени в Холивуд спрямо търсенията на потребителите.

В чест на Международния ден на жената, който отбелязахме вчера, Google публикува информация за най-търсените известни дами в интернет пространството. Оказва се, че на 8 март фразата „girl power песни" е достигнала своя връх в Щатите с близо милиард преглеждания на резултатите, последвани от тези за „women’s empowerment", които са се увеличили с 330% за последните 15 години. Интересът към жените, които работят в сферата на технологиите? С цели 860% повече спрямо 2004 година, когато е правено такова изследване на аудиторията. И все пак, кои са най-търсените холивудски звезди от женски пол?

Софтуерната корпорация разкрива, че най-търсената жена в музикалната сфера е Тейлър Суифт, която миналата година бе обявена и за най-скъпоплатената певица според списание Forbes.

4521

Серина Уилямс, която в момента плавно навлиза в модната индустрия, пък е предпочитаната сред атлетите. Дали представянето на последната ѝ модна колекция и интервюто с Ана Уинтур не са повод за над 12-те милиона преглеждания на страници, свързани с нейното име?

147\

Аукуафина - първата жена от азиатски произход, спечелила Златен глобус за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл, се оказа фаворитът измежду всички лица в непрекъснато растящата актьорска гилдия.

145

Най-търсената дама в литературната сфера е писателката Тони Морисън, с която светът се сбогува през лятото на 2019-а. Морисън, известна със своите произведения „Песента на Соломон" и „Възлюбена", си отиде на 88-годишна възраст в началото на август, което се превърна и в причината тя да бъде начело на списъка с автори.

44

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA