Пътешествие в Космоса? Възможно е от 29-и март

Искате ли да видите Космоса? Искате ли да разберете какво се крие отвърд всичко познато? Искате ли да прекарате време в безкрайността на необятната Вселена?

Силвия Канин
Силвия Канин 09 март 2020

Ако любопитството ви е голямо поне толкова, колкото е нашето, то... значи сме от един отбор, отборът на онези, които вярват, че бъдещето е възможно заради науката и възможностите, които ни дава тя.
Надеждата за едно светло и добро бъдеще се крие и зад концепцията на сезон 3 на знаменитата научна поредица „КОСМОС". Премиерата на „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ" е съвсем скоро, на 29 март по National Geographic и още от първия епизод ще се впуснем в междугалактическо приключение през 13.8 милиарда години космическа еволюция далече напред в бъдещето.

cosmos

„КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ" ще се излъчва всяка неделя в рамките на 13 седмици, от 29 март в 22 часа.

Този сезон е създаден от Ан Друян, сътрудник и съпруга на покойния Карл Сейгън, един от най-великите учени на нашето време, Бранън Брега, участвал в създаването на „Стар Трек", Сет Макфарлън, който широката аудитория познава като създателя на Family Guy, Джейсън Кларк и Джоу Микучи. Водещ на третия сезон пък е може би най-популярният астрофизик в света – Нийл Деграс Тайсън. Той може да се похвали с няколко свои абсолютни бестселъра, сред които Letters From an Astrophysicist и Astrophysics for People in a Hurry, участия в накои от най-популярните телевизионни ситкоми – „Теория за големия взрив", „Бруклин 99" и „Семейство Симпсън", както и с награда от НАСА - NASA Distinguished Public Service Medal.

cosmos

Творческият екип на "КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ" и водещият Нийл Деграс Тайсън.  Фотография вляво:  Dan Smith/FOX, вдясно:Patrick McElhenney/FOX

„КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ" е една визия за бъдещето, която все още бихме могли да постигнем, ако притежаваме мъдростта и волята да действаме според онова, което ни казват учените", казва Ан Друян. Любопитно е да споменм, че именно тя е отговорна за това песента на Валя Балканска да се носи из безкрайната Вселена. Ан е била креативен директор на златната плоча на борда на Вояджър, която съдържа записи на звуци и снимки, които изобразяват многообразието на земния живот.

Най-амбициозният сезон от популярната поредица включва 13 епизода заснети на 19 различни локации.

Предаването ще се излъчва в САЩ и в 172 страни, на 43 езика по цял свят. Предишният сезон е гледан от над 135 милиона души.

фотография: Cosmos Studios

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA