Наоми Кембъл и смутито й за имунитет

Освен 10-те съставки в смутито, звездата приема и около 30 витамина под форма на таблетки.

Люба Вангелова
Люба Вангелова 31 март 2020

Светът стана свидетел на изглеждащата налудничаво Наоми Кембъл в предпазен костюм на летището. Оказва се, че звездата е маниакално прецизна в спазването на висока хигиена не само по време на път, но и в ежедневието си. Поддържането на имунитет в тези кризисни за здравето дни е приоритет за звездата. Един от начините й да го прави е любимото й смути. То съдържа 10 съставки и 30 витамина в таблетки.

49-годишната Наоми има свой YouTube канал, в която споделя тази чудодейна рецепта. „Днес повече от всякога е важно да поддържаме имунитета си. Радвам се да споделя моята рецепта с вас. Ако имате какво да добавите относно витамини или добавки, които съм пропуснала, пишете в коментарите", допълва моделът.

Наоми използва 10 съставки за смутито, а сред тях е прах от баобаб, донесена от Африка, така че ще е трудно да я откриете дори в местните специализирани магазини. И все пак може да я замените с друга суперхрана.

Смутито на Наоми Кембъл

Съставки за смути „Наоми"

1 ч.ч. бадемово мляко (може и кокосово или от овесени ядки)

Следват останалите съставки, всяка от които е по 1 с.л.: како на прах, матча, прах от баобаб, колаген, артишок, моринга, протеин, витамин С + 2 с.л. сок от нар и половин банан.

Всички съставки блендирайте в миксер или блендер. Това е.

Може да замразите смутито във фризера. Освен това смути, всеки ден Наоми Кембъл приема и други витамини във вид на таблетки и добавки на прах – около 30!!! Сред тях са мултивитамини и витамини C, D и В12, както и масло от черен кимион. Разбира се, всички те са й предписани от лекар. И тук определено я подкрепяме: не се препоръчва приемът на всякакви витамини и добавки без консултация с лекар.

 

Вижте още:

Лесни смути рецепти за повдигане на духа и имунитета

Диляна Попова: "Стоя си вкъщи... и даже ми е одбре." 

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA